Antienos troškinys su bulvėmis aluje
Šykart antukė aluje! Gaminimo procesas ilgas, bet jei su smagia kompanija šalia, tai laikas tikrai neprailgsta. Šis receptas yra puikus būdas mėgautis antiena ir bulvėmis, iškepus jas aluje. Procesas apima įvairius žingsnius nuo antienos gabaliukų kepimo iki daržovių troškinimo, o galutinis rezultatas yra sultingas ir skanus patiekalas.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Antienai ir daržovėms kepti)
- Troškinimo puodas (Geriausia naudoti storadugnį puodą)
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
- 1 kg Antienos gabaliukai - Su kaulu arba be jo
- 500 g Bulvės - Mažos, geriausia apkeptos
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
- 500 ml Alaus - Rinktis tamsų alų
- Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai, lauro lapai
- 200 ml Grietinė
- Pagal skonį Žalumynai - Kapotos petražolės ar krapai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia apkepkite antienos gabaliukus iki auksinės spalvos.
- Išėmus antieną, atsiradusiuose riebaluose apkepkite bulves.
- Po bulvių svogūnus su morkomis kepkite, kol suminkštės.
- Apkepus svogūnams, atgal sudėkite antieną, prieskoniuokite, pylkite alų ir apie valandą virkite, vis pamaišant. Jei reikia, dapilkite šilto vandens.
- Sudėkite bulves ir dar apie pusvalandį troškinkite, tada suberkite žalumynus, pridėkite grietinės, permaišykite ir patiekite.
Pabaigai…
Geriausia naudoti tamsų alų, kad troškinys būtų sodresnio skonio. Taip pat galima pridėti kitų daržovių, tokių kaip paprika ar cukinija, kad patiekalas būtų įvairesnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 700mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 30mg