Anties Kepenėlių Paštetas su Žolelėmis
Vėlyvi pusrytukai tingią dieną yra tikras malonumas. Kai už lango šlapios snaigės, o televizorius transliuoja įdomias laidas, sunku išsiridenti iš sofos. Tokiais momentais gimsta idėjos neįprastiems pusryčiams. Šį kartą pasinaudojau galimybe ir pigiai radau anties kepenėlių – kažkas, kas retai pasitaiko. Šis paštetas puikiai tinka skaniems ir išskirtiniams pusryčiams arba vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo keptuvė (Kepimui)
- Blenderis (Paštetui trinti)
- Šaldytuvo indelis (Paštetui laikyti)
Ingredientai
Pagrindinės
- 500 g Anties kepenėlės - Nuplautos ir nusausintos
- 300 g Sviestas - 200 g paštetui, 100 g ant viršaus
- 2 vnt Šalotiniai svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 5 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytos
- 1 šaukštas Pomidorų pasta
- 2 šaukštai Stiprus gėrimas (džinas)
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 1 šaukštelis Rudas cukrus
- Pagal skonį Mėgstamos žolelės
Gaminimo eiga
- Svieste (70 g) pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnaką.
- Kelti kaitrą iki maksimumo ir sudėti nuplautas bei nusausintas kepenėles. Kepinti, kol apskrus.
- Įpilkite džino ir deginkite apie 30 sekundžių. Nukelkite nuo kaitros ir leiskite atvėsti.
- Likusį sviestą išlydykite. Kepenėles sublenderiuokite, sumaišykite su likusiu sviestu ir pomidorų pasta.
- Prieskoniuokite druska, pipirais bei ruduoju cukrumi. Sudėkite į indelius ir šaldykite apie valandą.
- Išlydykite likusį sviestą, įdėkite mėgstamų žolelių ir užpilkite ant pašteto. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve.
Pabaigai…
Paštetas gali būti laikomas šaldytuve iki 2 dienų arba šaldiklyje iki mėnesio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 600mgKalis: 200mgCukrus: 2gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 5mg