Anties krūtinėlė su troškintais raugintais kopūstais
Nors gal ne iš pigiausių, bet kartais norisi pasilepinti. Ši anties krūtinėlė su troškintais raugintais kopūstais yra puikus patiekalas, kuriame derinami sodrūs anties skoniai su tradiciniu lietuvišku raugintų kopūstų gardumu. Iš pirmo žvilgsnio paprasta, bet tokia aromatinga ir skani vakarienė privers jus sugrįžti prie šio recepto dar ne kartą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka apkepinti anties krūtinėlę ir troškinti kopūstus)
- Dangtis (Reikalingas troškinimui)
- Peilis (Anties krūtinėlės įpjovimui ir daržovių pjaustymui)
- Pjaustymo lenta (Daržovių pjaustymui)
Ingredientai
- 1 vnt Anties krūtinėlė - Apkepa geriau su odos pusėje padarytomis įpjovomis
- 500 g Rauginti kopūstai - Galima naudoti tiek šviežius, tiek fermentuotus
- 1 vnt Morka - Supjaustyta šiaudeliais
- Pagal skonį Prieskoniai - Naudokite mėgstamus prieskonius anties krūtinėlei
- Pagal poreikį Vanduo - Troškinimui
Gaminimo eiga
- Anties krūtinėlę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol odelė taps traški ir auksinė.
- Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė antis, sudėkite raugintus kopūstus ir morkas, užpilkite šiek tiek vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie valandą.
- Praėjus troškinimo laikui, sudėkite atgal anties krūtinėlę ant kopūstų, nuimkite dangtį ir dar šiek tiek patroškinkite, kol sumažės skysčio kiekis.
- Patiekite su virtais bulvėmis, pagardintomis sviestu ir šviežiais krapais.
Pabaigai…
Anties krūtinėlę galima pagardinti jūsų mėgstamais prieskoniais, o troškinti kopūstus – papildyti kitomis daržovėmis pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 30mg