
Apelsininiai blynai su bananais
Yra tortas “Malkos po sniegu”, tai kodėl negali būti blynų malkos? Paprasti lietiniai su apelsinų uogiene ir bananais, puikiai tinka pusryčiams ar desertui. Labai skanūs šaltai su karšta kava.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Apkepti lietiniams)
- Mentelė (Apsukti blynams)
- Indelis (Maišyti tešlai)
- Šluotelė (Sumaišyti tešlai)
Ingredientai
- 200 g Miltai
- 500 ml Pienas
- 3 vnt Kiaušiniai
- 2 v.š. Cukrus
- Žiupsnelis Druska
- Vanilinas - Pagal skonį
- 200 g Apelsinų uogienė
- 2 vnt Bananai - Visi, nulupti
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus, pieną, kiaušinius, cukrų, druską ir vaniliną iki vientisos masės.
- Keptuvėje su šiek tiek aliejaus kepkite plonus lietinius.
- Kiekvieną lietinį aptepkite apelsinų uogiene, įdėkite bananą ir susukite į volelius.
- Susuktus volelius lengvai apkepkite keptuvėje.
- Valgykite su mėgstamu padažu ar gėrimu. Puikiai tinka su karšta kava.
Pabaigai…
Blynai skaniausi šaltai su karšta kava. Galite eksperimentuoti su skirtingais įdarais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 55mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg