
Apelsininis tinginių pyragas
Šis apelsininis tinginių pyragas yra puikus pasirinkimas, kai norite greitai ir lengvai pagaminti skanų desertą. Naudojant paprastus ingredientus ir minimalias pastangas, šis pyragas taps tikru atradimu jūsų virtuvėje.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė
- Maišymo indas
- Plaktuvas
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
- Kepimo popierius
Ingredientai
Padas
- 300 g Sausainiai - Susmulkinti
- 1 vnt Kiaušinis
- 140 g Tirpintas sviestas
Įdaras
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 indelis Kondensuotas pienas
- 120 ml Apelsinų sultys - Ar kitos vaisių sultys
- Apelsino žievelė - Tarkuota
Gaminimo eiga
- Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su kiaušiniu bei tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, suformuojant padą su aukštesniais kraštais.
- Padą kepti įkaitintoje 180°C orkaitėje 10 minučių.
- Per tą laiką išplakti 2 kiaušinius, kol baltymas ir trynys susijungs. Supilti kondensuotą pieną ir apelsinų sultis, įtarkuoti apelsino žievelės ir viską gerai išmaišyti.
- Išėmus padą iš orkaitės, supilti gautą masę ir kepti dar 15 minučių. Leisti pyragui pilnai atvėsti.
- Atvėsus pyragui, jį bent valandai dėti į šaldytuvą.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais vaisių skoniais arba papildyti pyragą mėgstamais riešutais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 150mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg