
Apelsininis varškės pyragas su šokolado marmuru
Šis apelsininis varškės pyragas yra aromatingas ir drėgnas desertas, puikiai tinkantis kavos pertraukėlėms. Receptas gimė iš norų sukurti kažką ypatingo, įdėjus savo gamintą apelsinų uogienę. Pyragas sujungia tradicinį varškės pyragą su citrusinių vaisių gaivumu ir šokolado marmuro elegancija. Tikras malonumas!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali arba pailga, tinkanti pyragui)
- Kepimo popierius
- Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
- Plakimo šluotelė (Varškės masei sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 100 g Sviestas - Tirptas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 0,5 st Cukrus
- 200 ml Natūralus jogurtas
- 3 v. š. Kakava
- 400 ml Miltai
Varškės masė
- 500 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 300 ml Natūralus jogurtas
- 2 a. š. Krakmolas
- 100 g Apelsinų odelės ir minkštimas - Galima keisti apelsinų uogiene
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą sumaišydami sviestą, kiaušinius, cukrų, kepimo miltelius, jogurtą, kakavą ir miltus. Gautą tešlą padalykite į dvi dalis.
- Į vieną tešlos dalį įmaišykite apelsinų odeles ir minkštimą (arba apelsinų uogienę).
- Supilkite abi tešlas į kepimo formą, kaitaliodami sluoksnius. Naudodami šakutę ar peilį, sukurkite marmuro efektą per abi tešlas.
- Kepkite 160°C temperatūroje apie 60-70 minučių arba kol pyragas taps auksinis ir paruoštas.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti prieš patiekdami.
Pabaigai…
Apelsinų odeles galite keisti bet kokia citrusinių vaisių žievelėmis, kad pyragas būtų įvairiapusiškas. Pyragą galite puošti šviežiais vaisiais ar mėta, kad jis būtų dar gaivesnis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 150gBaltymai: 25gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 90gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg