Apkepti vakarykščiai cepelinai

Apkepti vakarykščiai cepelinai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas skirtas likusiems cepelinams iš vakarykštės vakarienės. Tai puikus būdas atnaujinti ir paversti juos traškiais ir skaniais pietums. Cepelinų įdaras išsaugomas, tačiau išorinė tekstūra tampa traški, o grietinė ir spirgučių padažas suteikia papildomo skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 3 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tinkama kepti cepelinus iki traškumo.)
  • Bulvių trintuvė (Naudojama virtoms ir žalioms bulvėms trinti.)
  • Dubuo (Maišyti bulvių masę ir įdarą.)

Ingredientai
  

  • 3 vnt Cepelinai - Vakarykščiai, jau paruošti.
  • 12 vnt Žalios bulvės - Nuskustos ir paruoštos tarkuoti.
  • 3 vnt Virtos bulvės - Naudojamos krakmolo pusiausvyrai.
  • 1 vnt Svogūnas - Pakepintas, naudojamas įdarui.
  • pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui.
  • 100 g Grietinė - Padažui.
  • 50 g Spirgučiai - Padažui.
  • šlakelis Milžų - Padažo sutirštinimui.

Gaminimo eiga
 

  • Bulves su lupena išvirti, nulupti ir sutrinti. Žalias bulves sutarkuoti, nusunkti, pridėti virtas bulves, svogūną, druską ir pipirus. Formuoti cepelinus su mėsa.
  • Įdaryti cepelinus paruoštu įdaru, formuoti ir apkepti keptuvėje iki traškumo.
  • Paruošti padažą iš grietinės, spirgučių ir miltų. Patiekti su karštais apkeptais cepelinais.

Pabaigai…

Patiekalas geriausiai tinka su šviežiai paruoštu spirgučių padažu. Galima eksperimentuoti pridedant prieskonių į įdarą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 75gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 6gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Cepelinai, Lietuviška virtuvė, Vakarykščiai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai