
Apkepti vakarykščiai cepelinai
Šis receptas skirtas likusiems cepelinams iš vakarykštės vakarienės. Tai puikus būdas atnaujinti ir paversti juos traškiais ir skaniais pietums. Cepelinų įdaras išsaugomas, tačiau išorinė tekstūra tampa traški, o grietinė ir spirgučių padažas suteikia papildomo skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinkama kepti cepelinus iki traškumo.)
- Bulvių trintuvė (Naudojama virtoms ir žalioms bulvėms trinti.)
- Dubuo (Maišyti bulvių masę ir įdarą.)
Ingredientai
- 3 vnt Cepelinai - Vakarykščiai, jau paruošti.
- 12 vnt Žalios bulvės - Nuskustos ir paruoštos tarkuoti.
- 3 vnt Virtos bulvės - Naudojamos krakmolo pusiausvyrai.
- 1 vnt Svogūnas - Pakepintas, naudojamas įdarui.
- pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui.
- 100 g Grietinė - Padažui.
- 50 g Spirgučiai - Padažui.
- šlakelis Milžų - Padažo sutirštinimui.
Gaminimo eiga
- Bulves su lupena išvirti, nulupti ir sutrinti. Žalias bulves sutarkuoti, nusunkti, pridėti virtas bulves, svogūną, druską ir pipirus. Formuoti cepelinus su mėsa.
- Įdaryti cepelinus paruoštu įdaru, formuoti ir apkepti keptuvėje iki traškumo.
- Paruošti padažą iš grietinės, spirgučių ir miltų. Patiekti su karštais apkeptais cepelinais.
Pabaigai…
Patiekalas geriausiai tinka su šviežiai paruoštu spirgučių padažu. Galima eksperimentuoti pridedant prieskonių į įdarą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 75gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 6gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg