Apvirti ir apkepti koldūnai

Apvirti ir apkepti koldūnai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kepimas orkaitėje arba kepimas ant grotelių gali suteikti įprastiems, šaldytiems koldūnams dūmo skonį ir šiek tiek traškią tekstūrą. Taip pat gražiai parudina koldūnų paviršių ir suteikti jiems šiek tiek pikantiškesnį skonį. Apvirti koldūnus ir apkepti juos orkaitėje gali būti gera išeitis, jei jeigu norite išvandyti ką nors naujo, tačiau nenorite prikti papildomų ingredientų ar neturite tam laiko. Kepdami koldūnus orkaitėje, galite sudėti juos ant kepimo skardos ir kelioms minutėms padėti po orkaitės griliu (ženkliukas ^^^^), kol koldūnai apskrus, o jų paviršius taps traškus ir šiek tiek gelsvai rusvas. Receptas tikrai nėra sudėtingas, tačiau netinkamai elgiantis su koldūnais (pervirus) jie gali lengvai subyrėti arba naudojant foliją, o ne kepimo popierių – prilipti prie kepimo paviršiaus. Bebaigiant kepti galima dar patobulinti šį patiekalą Štai keletas idėjų: Tarkuotas sūris: Prieš kepant koldūnus pabarstykite tarkuotu sūriu. Taip jie įgaus traškią sūrio plutelę. Duonos trupiniai: Prieš kepdami sumaišykite džiūvėsėlius su lydytu sviestu ir pabarstykite jais koldūnų viršų. Taip koldūnai įgaus traškią, aukso spalvos plutelę. Žolelės: Šviežios žolelės, pavyzdžiui, petražolės, bazilikai arba kalendros, gali suteikti koldūnams skonio ir spalvos. Prieš kepdami smulkiai supjaustykite žoleles ir pabarstykite jomis koldūnų viršų. Padažas: Prieš kepdami koldūnus apliekite pomidorų-daržovių padažu. Padažas: Jei norite gausaus ir pikantiško viršaus, prieš patiekdami koldūnus ant viršaus užpilkite padažo, pagaminto iš iškepusių koldūnų sulčių. Nepamirškite prireikus pakoreguoti kepimo laiką, jei ant koldūnų dedate priedų. Gali tekti kepti keliomis minutėmis ilgiau, kad įdarai būtų visiškai iškepę.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Lietuviški patiekalai, Patiekalai pietums
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • Šaldyti koldūnai

Gaminimo eiga
 

  • Užvirkite pasūdytą vandenį ir sudėkite šaldytus koldūnus.
  • Virkite koldūnus pagal laiką nurodytą ant pakuotės (galima šiek tiek nedavirti). Priklausomai nuo koldūnų dydžio ir kiekio puode – apie 5-8 minutes.
  • Įjunkite orkaitės grilio arba grilio su vėjeliu funkciją (žymima grotelėmis ^^^^).
  • Kepimo popierių ištieskite ant kepimo grotelių arba skardos.
  • Apvirtus koldūnus perkelkite ant kepimo popieriaus naudodami kiaurasamtį.
  • Koldūnus dėkite į viršutinę arba prieš viršutinė orkaitės lentyną (prieš viršutinėje geriau matosi kepimo procesas).
  • Kepkite kol apskrus viršutinė pusė (priklausomai nuo orkaitės, iki 10 min.)
  • Ištraukite ir apverskite koldūnus virtuvinių žnyplių pagalba.
  • Kepkite kitą pusę iki norimo apskrudimo (apie 5-10 min).

Pabaigai…

Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.
Recepto raktažodžiai Miltiniai patiekalai, Virtinukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating