
Arbatos kremas
Arbatos kremas? Galvojate, kad skamba keistai, tiesa? Tačiau tai puikus pagardas, arba variantas vietoje desertų. Šis kremas labai tinka tiek su sausainiais, tiek su pyragėliais. Pasigaminkite ir išbandykite! Su kuo jis skaniausias Jums?
Ingredientai
- 500 g vandens
- 30 g arbatžolių
- Sutarkuota pusės citrinos žievelė
- 750 g grietinėlės
- 100 g cukraus
- 10 kiaušinių trynių
- 300 g grietinėlės plakimui
- Cinamonas pagal skonį
Gaminimo eiga
- Užplikyti arbatžoles, sumaišyti su cinamonu ir citrinos žievele. Palikti 10 min.
- Skystį nukošti ir užvirinti kartu su saldžia grietinėle.
- Kiaušinių trynius gerai išplakti ir sudėti į šiltą arbatos masę. Viską išmaišyti.
- Laikyti ant ugnies, maišyti, kol masė pasidarys tiršta (neužvirinti!).
- Sutirštėjusią masę nukelti nuo viryklės ir maišyti, kol pravės.
- Kremą laikyti šaltai. Prieš patiekiant papuošti plakta grietinėle.
- Labai skanu patiekiant su uogiene.
Pabaigai…
Skanaus!