Asparagai su šonine kepti ant grilio
Smidrai, arba kitaip asparagai, puikiai dera su šonine, ypač kai kepami ant grilio arba keptuvėje. Šis receptas sujungia šviežių smidrų traškumą ir šoninės sūrų skonį, kuris yra ypač gardus kepant lauke ant laužo ar net paprastoje keptuvėje. Tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam užkandžiui.
Reikalingi Įrankiai
- Grilis arba keptuvė (Geriausia naudoti grilių arba keptuvę su grioveliais, kad šoninė gražiai apskrustų.)
- Žnyplės (Patogu apversti smidrus kepimo metu.)
- Pjaustymo lenta (Naudojama ruošiant smidrus.)
- Peilis (Naudojamas smidrų paruošimui ir apipjaustymui.)
Ingredientai
- 500 g Švieži asparagai - Nuplauti ir paruošti, galiukai nupjauti.
- 200 g Plonai pjaustyta šoninė - Šoninė turėtų būti pakankamai plona, kad lengvai apsivyniotų aplink smidrus.
Gaminimo eiga
- Nuplaukite asparagus ir nupjaukite kietuosius galiukus. Įsitikinkite, kad jie yra sausos, nes taip lengviau apsivynioja šoninė.
- Apvyniokite kiekvieną asparagą šoninės juostele, pradėdami nuo pagrindo ir tęsdami iki viršaus. Įsitikinkite, kad šoninė gerai priglunda.
- Kepkite ant karšto grilio arba keptuvėje su grioveliais apie 10-15 minučių, kol šoninė bus gražiai apskrudusi ir traški, o asparagai – švelniai apskrudę ir minkšti.
- Patiekite iš karto, galima su garnyru iš agurkėlių ir alyvuogių kaip matyti nuotraukoje.
Pabaigai…
Geriausia kepti ant vidutinio karštumo grilio ar keptuvėje, kad šoninė tolygiai apskrustų ir nesudegtų. Jei norite daugiau skonio, asparagus prieš kepant galite šiek tiek apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pagardinti pipirais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg