Aštri faršo ir daržovių sriuba

Aštri faršo ir daržovių sriuba

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai orai nelepina, norisi sočios sriubos. Tai sugalvojau, kad reikia prisiminti seniai gamintą aštrią sriubytę. Ši sriuba yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta aštrius skonius ir sočius patiekalus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Sriubai virti)
  • Keptuvė (Faršui ir daržovėms kepti)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus peilis daržovėms ir svogūnams pjaustyti)
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

Faršas

  • 600 g Faršas - Jautienos arba kiaulienos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 3 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Raudona paprika - Smulkiai pjaustyta
  • 1 vnt Žalia paprika - Smulkiai pjaustyta
  • 1 vnt Poras - Plonai pjaustytas
  • 400 g Konservuoti pomidorai - Be luobelių, savo sultyse
  • 300 g Konservuotos pupelės - Raudonos, nusausintos
  • 200 g Konservuoti kukurūzai - Nusausinti
  • 2 a.š. Aštrios paprikos milteliai - Pagal skonį
  • Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Susikepinkite faršą su svogūnu ir česnaku keptuvėje, kol gerai apskrus.
  • Kitoje keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą papriką ir porą, kol daržovės suminkštės. Baigiant kepinti, supilkite konservuotus pomidorus ir dar trumpai pakepinkite.
  • Viską sukraukite į didelį puodą: faršą, daržoves, konservuotas pupeles ir kukurūzus. Užpilkite vandeniu, kad viskas būtų apsemta, ir virkite ant mažos ugnies apie 20-30 minučių.
  • Pagal skonį įdėkite aštrios paprikos miltelių ir kitų prieskonių. Leiskite sriubai pastovėti bent 10 minučių prieš patiekiant.

Pabaigai…

Ši sriuba puikiai tinka su česnakiniu batonu ir tarkuotu kietuoju sūriu. Galite eksperimentuoti su skirtingomis daržovėmis arba pridėti daugiau aštrumo pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 10gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Aštri sriuba, Daržovių sriuba, Faršo sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating