Aštri faršo ir daržovių sriuba
Kai orai nelepina, norisi sočios sriubos. Tai sugalvojau, kad reikia prisiminti seniai gamintą aštrią sriubytę. Ši sriuba yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta aštrius skonius ir sočius patiekalus.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Sriubai virti)
- Keptuvė (Faršui ir daržovėms kepti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Aštrus peilis daržovėms ir svogūnams pjaustyti)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Faršas
- 600 g Faršas - Jautienos arba kiaulienos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 3 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Raudona paprika - Smulkiai pjaustyta
- 1 vnt Žalia paprika - Smulkiai pjaustyta
- 1 vnt Poras - Plonai pjaustytas
- 400 g Konservuoti pomidorai - Be luobelių, savo sultyse
- 300 g Konservuotos pupelės - Raudonos, nusausintos
- 200 g Konservuoti kukurūzai - Nusausinti
- 2 a.š. Aštrios paprikos milteliai - Pagal skonį
- Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai
Gaminimo eiga
- Susikepinkite faršą su svogūnu ir česnaku keptuvėje, kol gerai apskrus.
- Kitoje keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą papriką ir porą, kol daržovės suminkštės. Baigiant kepinti, supilkite konservuotus pomidorus ir dar trumpai pakepinkite.
- Viską sukraukite į didelį puodą: faršą, daržoves, konservuotas pupeles ir kukurūzus. Užpilkite vandeniu, kad viskas būtų apsemta, ir virkite ant mažos ugnies apie 20-30 minučių.
- Pagal skonį įdėkite aštrios paprikos miltelių ir kitų prieskonių. Leiskite sriubai pastovėti bent 10 minučių prieš patiekiant.
Pabaigai…
Ši sriuba puikiai tinka su česnakiniu batonu ir tarkuotu kietuoju sūriu. Galite eksperimentuoti su skirtingomis daržovėmis arba pridėti daugiau aštrumo pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 10gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg