
Aštrus bruknių pagardas
Vakar į galvą šovė mintis: negi šiemet liksiu visai be bruknių? Ir šiandien nuvariau į mišką. Bruknės jau byra – tokios jos sunokę. Bet prisirinkau apie 650 ml. Mūsų šeima ne itin valgo uogienes, bet įvairūs pagardai dažnai naudojami. Na, o pintinę grybams pasiimti irgi privaloma! Rudųjų voveraičių derlius šiemet nei iš tolo neprilygsta pernykščiam, bet skųstis būtų nuodėmė. Todėl džiovyklėje vėl džiūsta 3 padėklai rudųjų ir paprastųjų voveraičių. O pagardą šį kartą gaminau taip:
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, storu dugnu)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
- Stiklainiai (Iškaitinti)
Ingredientai
Pagardas
- 650 ml Bruknės - Šviežios
- 200 g Cukrus
- 1/3 v.š. Rupi druska - Jei norite saldaus pagardo, nedėkite
- Šakelė peletrūno
- Sauja čiobrelio
- 2 vnt. Aštrūs čili
- 1 a.š. Aštrios garstyčios
- 1 vnt. Česnako skiltelė
Gaminimo eiga
- Bruknes užpilkite cukrumi ir palikite 20 min.
- Sudėkite likusius ingredientus ir virkite ant lėtos kaitros apie 15 min.
- Supilstykite į iškaitintus stiklainiukus.
Pabaigai…
Naudoju prie mėsos, su sūriais, į padažus, troškinius.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 1gNatris: 5mgKalis: 50mgSkaidulos: 5gCukrus: 40gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg