Aštrus bruknių pagardas

Aštrus bruknių pagardas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vakar į galvą šovė mintis: negi šiemet liksiu visai be bruknių? Ir šiandien nuvariau į mišką. Bruknės jau byra – tokios jos sunokę. Bet prisirinkau apie 650 ml. Mūsų šeima ne itin valgo uogienes, bet įvairūs pagardai dažnai naudojami. Na, o pintinę grybams pasiimti irgi privaloma! Rudųjų voveraičių derlius šiemet nei iš tolo neprilygsta pernykščiam, bet skųstis būtų nuodėmė. Todėl džiovyklėje vėl džiūsta 3 padėklai rudųjų ir paprastųjų voveraičių. O pagardą šį kartą gaminau taip:
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagardai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 stiklainiai

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, storu dugnu)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)
  • Stiklainiai (Iškaitinti)

Ingredientai
  

Pagardas

  • 650 ml Bruknės - Šviežios
  • 200 g Cukrus
  • 1/3 v.š. Rupi druska - Jei norite saldaus pagardo, nedėkite
  • Šakelė peletrūno
  • Sauja čiobrelio
  • 2 vnt. Aštrūs čili
  • 1 a.š. Aštrios garstyčios
  • 1 vnt. Česnako skiltelė

Gaminimo eiga
 

  • Bruknes užpilkite cukrumi ir palikite 20 min.
  • Sudėkite likusius ingredientus ir virkite ant lėtos kaitros apie 15 min.
  • Supilstykite į iškaitintus stiklainiukus.

Pabaigai…

Naudoju prie mėsos, su sūriais, į padažus, troškinius.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 1gNatris: 5mgKalis: 50mgSkaidulos: 5gCukrus: 40gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Aštrus pagardas, Bruknės, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai