Aviečių želė tortas su pistacijų kremu

Aviečių želė tortas su pistacijų kremu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis aviečių želė tortas buvo pagamintas su meile iš šaldytuve ir spintelėse turėtų ingredientų. Kremui naudojau mascarpone ir pistacijų pastą, o visa tai vainikavo miško aviečių želė. Tortas gavosi puikus ir buvo skirtas ypatingai progai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo šluotelė (Kremui sumaišyti)
  • Mentelė (Tešlai maišyti)
  • Mikseris (Kiaušiniams plakti)
  • Maistinė plėvelė (Biskvitui laikyti šaldytuve)

Ingredientai
  

Biskvitas

  • 5 vnt Dideli kiaušiniai - arba 6 vidutinio dydžio
  • 21 g Kukurūzų krakmolas
  • 210 g Cukrus
  • 210 g Miltai
  • 7 g Kepimo milteliai
  • Žiupsnelis Druska
  • 70 g Augalinis aliejus
  • 70 g Verdantis vanduo

Kremas

  • 250 g Mascarpone
  • 300 ml Riebi grietinėlė
  • 1.5 v.š. Cukraus pudra
  • 2 v.š. Pistacijų pasta
  • 3 plokštelės Želatinos

Aviečių želė

  • 250 ml Aviečių sultys - sumaišytos su cukrumi
  • 3 plokštelės Želatinos

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius, krakmolą ir cukrų plakti didžiausiu pajėgumu 20 minučių. Sumažinti plakimo greitį iki minimalaus ir plakti dar 4 minutes. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijoti ir įmaišyti į kiaušinių masę per 3 kartus. 3 v.š. tešlos sumaišyti su aliejum, kol bus glotni masė. Tuomet ją įmaišyti į tešlą. Įpilti verdantį vandenį ir gerai išmaišyti.
  • Kepti 170°C temperatūroje. Jei vienas didelis biskvitas, kepti 1 valandą, jei 3 ploni – 35 minutes. Formą apsukti drėgnu rankšluostėliu. Atvėsinti, apsukti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą bent valandai arba nakčiai.
  • Biskvitą pjauti į dvi dalis, sulaisčius aviečių sultimis, skiestomis su trupučiu vandens.
  • Kremui: mascarpone, grietinėlę, cukraus pudrą ir pistacijų pastą išplakti. Ištirpintą želatiną sudėti į kremą.
  • Aviečių želė: išspausti aviečių sultis su cukrumi, sumaišyti su ištirpinta želatina.
  • Surinkti tortą: biskvito sluoksnius pertepti kremu ir aviečių žele, viršutinį sluoksnį užpilti aviečių želė.
  • Tortą laikyti šaldytuve bent 2 valandas prieš patiekiant.

Pabaigai…

Naudokite šviežias arba šaldytas avietes sultims spausti. Pistacijų pastą galite pakeisti kitų riešutų pasta.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Aviečių želė, Mascarpone, Pistacijos, Receptai su nuotraukomis, Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating