
Aviečių želė tortas su pistacijų kremu
Šis aviečių želė tortas buvo pagamintas su meile iš šaldytuve ir spintelėse turėtų ingredientų. Kremui naudojau mascarpone ir pistacijų pastą, o visa tai vainikavo miško aviečių želė. Tortas gavosi puikus ir buvo skirtas ypatingai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Kremui sumaišyti)
- Mentelė (Tešlai maišyti)
- Mikseris (Kiaušiniams plakti)
- Maistinė plėvelė (Biskvitui laikyti šaldytuve)
Ingredientai
Biskvitas
- 5 vnt Dideli kiaušiniai - arba 6 vidutinio dydžio
- 21 g Kukurūzų krakmolas
- 210 g Cukrus
- 210 g Miltai
- 7 g Kepimo milteliai
- Žiupsnelis Druska
- 70 g Augalinis aliejus
- 70 g Verdantis vanduo
Kremas
- 250 g Mascarpone
- 300 ml Riebi grietinėlė
- 1.5 v.š. Cukraus pudra
- 2 v.š. Pistacijų pasta
- 3 plokštelės Želatinos
Aviečių želė
- 250 ml Aviečių sultys - sumaišytos su cukrumi
- 3 plokštelės Želatinos
Gaminimo eiga
- Kiaušinius, krakmolą ir cukrų plakti didžiausiu pajėgumu 20 minučių. Sumažinti plakimo greitį iki minimalaus ir plakti dar 4 minutes. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijoti ir įmaišyti į kiaušinių masę per 3 kartus. 3 v.š. tešlos sumaišyti su aliejum, kol bus glotni masė. Tuomet ją įmaišyti į tešlą. Įpilti verdantį vandenį ir gerai išmaišyti.
- Kepti 170°C temperatūroje. Jei vienas didelis biskvitas, kepti 1 valandą, jei 3 ploni – 35 minutes. Formą apsukti drėgnu rankšluostėliu. Atvėsinti, apsukti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą bent valandai arba nakčiai.
- Biskvitą pjauti į dvi dalis, sulaisčius aviečių sultimis, skiestomis su trupučiu vandens.
- Kremui: mascarpone, grietinėlę, cukraus pudrą ir pistacijų pastą išplakti. Ištirpintą želatiną sudėti į kremą.
- Aviečių želė: išspausti aviečių sultis su cukrumi, sumaišyti su ištirpinta želatina.
- Surinkti tortą: biskvito sluoksnius pertepti kremu ir aviečių žele, viršutinį sluoksnį užpilti aviečių želė.
- Tortą laikyti šaldytuve bent 2 valandas prieš patiekiant.
Pabaigai…
Naudokite šviežias arba šaldytas avietes sultims spausti. Pistacijų pastą galite pakeisti kitų riešutų pasta.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg