
Avižinė košė su braškėmis vakarienei
Šis receptas sukurtas tiems, kurie nori greitos ir sočios vakarienės. Avižinė košė su šviežiomis braškėmis yra puikus pasirinkimas, ypač kai norisi kažko paprasto, bet skanaus. Košė gaminama naudojant paprastas sudedamąsias dalis, o braškės suteikia gaivumo ir natūralaus saldumo.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio, avižinei košei virti)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
- Lėkštė (Patiekimui)
Ingredientai
Košė
- 100 g Avižiniai dribsniai
- 200 ml Pienas - Galima pakeisti vandeniu
- 1 šaukštas Sviestas
- 1 šaukštelis Cukrus - Pagal skonį
Papildai
- 50 g Šviežios braškės - Galima naudoti šaldytas
- 1 šaukštas Medus - Papildomam saldumui
Gaminimo eiga
- Supilkite pieną į puodą ir užvirinkite.
- Pridėkite avižinius dribsnius ir sumažinkite ugnį. Virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, apie 5 minutes, kol košė bus tiršta.
- Pridėkite sviestą ir cukrų, išmaišykite, kol sviestas ištirps.
- Patiekite karštą košę į lėkštę, pridėkite supjaustytas braškes ir užpilkite medumi.
Pabaigai…
Norint pridėti daugiau skonio, galite pridėti cinamono arba vanilinio cukraus.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 7gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 4gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg