
Avižiniai dribsniai kepsneliai su troškinio padažu
Vakar buvo prisivaišinta: ir mėsos, ir saldumynų… Taigi, šiandien – avižinių dribsnių kepsneliai. Paprasti, lengvi ir sotūs. Šie kepsneliai puikiai tinka po sunkių dienų, kai norisi ko nors lengvesnio. Jų paruošimas nereikalauja daug laiko, o rezultatas tikrai nenuvils.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Giliai kepti kepsnelius)
- Maišymo dubuo (Sumaišyti ingredientus)
- Šaukštas (Miltams ir prieskoniams matuoti)
- Peilis (Svogūnams pjaustyti)
Ingredientai
- 200 g Avižiniai dribsniai - Paprasti dribsniai, mirkyti
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 šaukštai Miltai
- Pagal skonį Pipirai
- Pagal skonį Persiladas
- Pagal skonį Žvėrienos prieskoniai - Man jie patinka
- Aliejus Kepimui
Gaminimo eiga
- Avižinius dribsnius mirkyti stiklinėje vandens apie pusvalandį.
- Svogūną supjaustyti ir sumaišyti su mirkytais dribsniais.
- Įmušti kiaušinius, įberti miltus, prieskonius ir viską gerai išmaišyti.
- Palikti mišinį apie 10 minučių, kad skoniai susimaišytų.
- Įkaitinti aliejų keptuvėje ir kepti kepsnelius iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Pabaigai…
Galima valgyti su grietine, majonezu, ketčunezu, sojos ar Worcester padažu. Aš apipyliau likusiu kiaulienos, daržovių, grybų troškinio padažu. Buvo lengva, sotu, paprasta ir skanu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg