Avižiniai dribsniai su keptais baravykais

Avižiniai dribsniai su keptais baravykais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas skirtas tiems, kurie mėgsta gaminti iš paprastų, bet skanių ingredientų. Avižos su daržovėmis ir keptais baravykais – tai puikus derinys, atskleidžiantis Lietuvos miškų skonį. Šis patiekalas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pusryčiai, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Avižoms virti)
  • Keptuvė (Baravykams kepti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Avižos

  • 100 g Pilno grūdo avižos - Užmerkti iš vakaro
  • 300 ml Vanduo

Garnyras

  • 1 vnt Morka - Supjaustyta plonais griežinėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas plonais pusžiedžiais
  • 200 g Baravykai - Kepti iš anksto užšaldyti
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Kepti baravykams
  • Pagal skonį Druska

Gaminimo eiga
 

  • Avižas užmerkti iš vakaro, ryte jas nuplauti ir virti puode su vandeniu apie 10 minučių. Po virimo palikti brinkti.
  • Kol avižos brinks, keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, įdėti morkas ir svogūnus, pakepti, kol suminkštės.
  • Pridėti baravykus ir kepti, kol gražiai apskrus.
  • Keptas daržoves su baravykais sumaišyti su avižomis ir patiekti.

Pabaigai…

Šį patiekalą galima paskaninti įvairiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis arba krapais. Baravykus taip pat galima pakeisti kitais miško grybais, jei jų turite.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 15gNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Avižos, Baravykai, sveikas maistas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai