Avižinių dribsnių blynai su svogūnais
Šie avižinių dribsnių blynai nėra įprasti bulviniai blynai, bet jie tikrai verta dėmesio! Pagaminti iš avižinių dribsnių, jie yra labai sotūs ir gardūs, ypač su pienu. Šis receptas atsirado kaip alternatyva tradiciniams blynams, kai norėjosi kažko sveikesnio, bet ne mažiau skanaus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudokite keptuvę, tinkamą kepimui su aliejumi.)
- Peilis (Svogūnų pjaustymui kubeliais.)
- Plaktuvas (Kiaušiniams suplakti.)
Ingredientai
- 200 g Avižiniai dribsniai - Užmerkite šiltu vandeniu 10 min.
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas kubeliais, galima daugiau pagal skonį.
- Žiupsnelis Druska
- Augalinis aliejus - Kepti keptuvėje.
Gaminimo eiga
- Avižinius dribsnius užmerkti šiltu vandeniu ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų.
- Į avižinių dribsnių masę įmušti kiaušinius, įdėti smulkiai pjaustytą svogūną ir druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišyti.
- Kaitinti keptuvę su aliejumi ir kepti blynus, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Pabaigai…
Šie blynai puikiai tinka patiekti su šviežiais daržovėmis arba tiesiog su stikline šalto pieno.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 200mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg