Baklažanų suktinukai su česnakiniu varškės kremu, graikiniais riešutais ir keptais pomidoriukais

Baklažanų suktinukai su česnakiniu varškės kremu, graikiniais riešutais ir keptais pomidoriukais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pasirinkimas mėgstantiems daržovių ir sūrio derinius. Baklažanų suktinukai su česnakiniu varškės kremu, graikiniais riešutais ir keptais pomidoriukais yra ne tik skanus, bet ir sveikas užkandis, kuris tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Baklažanams ir pomidorams kepti)
  • Kepimo popierius
  • Šaukštelis (Česnakiniam kremui paruošti)
  • Plaktukas (Riešutams trupinti)

Ingredientai
  

Baklažanai

  • 1 vnt Didelis baklažanas - Supjaustytas į plonas juosteles
  • 2 vnt Pomidorai - Pusiau perpjauti
  • 200 g Varškė - Išplakta su česnaku ir prieskoniais
  • 2 skiltelės Česnakai - Smulkiai sutrinti
  • 50 g Graikiniai riešutai - Apkepti ir trupinti
  • 1 šaukštas Alyvuogių aliejus - Baklažanams ir pomidorams kepti
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Baklažanų juosteles lengvai aptepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite į kepimo skardą su kepimo popieriumi. Kepkite 200°C orkaitėje apie 10 minučių, kol jos suminkštės.
  • Pomidorų puses taip pat aptepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, ir dėkite į tą pačią skardą. Kepkite dar 10 minučių, kol pomidorai suminkštės ir lengvai apskrus.
  • Kol daržovės kepa, paruoškite varškės kremą: sumaišykite varškę su smulkintu česnaku, druska ir pipirais pagal skonį.
  • Apkeptus graikinius riešutus sutrupinkite plaktuku.
  • Baigus kepti baklažanų juosteles, dėkite ant jų paruoštą varškės kremą ir susukite į suktinukus. Patiekite su keptais pomidoriukais ir apibarstykite graikiniais riešutais.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tiks tiek kaip lengvas užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Galite eksperimentuoti su įdarais, pridedant šviežių žolelių ar kitų prieskonių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 15mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 7gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Baklažanų suktinukai, Česnakinis varškės kremas, Graikiniai riešutai, Kepti pomidorai, sveikas maistas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai