Baklažanų suktinukai su varškės įdaru ir pikantiškomis lazdelėmis
Turėjau tris baklažanus, plonai supjausčiau, padruskinau, palaikiau, nuploviau, nusausinau ir lengvai apkepiau iš abiejų pusių. Varškę sublenderiavau, nes buvo rupi, dėjau saulėje džiovintų pomidorų, truputį čili, druskos, paprikos miltelių, pora šaukštų grietinės, žaliųjų, česnako. Likusį įdarą naudojau pikantiškoms lazdelėms, pridėjau kiaušinį, kepimo miltelių, miltų ir kepiau aliejuje.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Lengvai apkepinti baklažanus)
- Virtuvinis blenderis (Sutrinti varškę)
- Peilis (Supjaustyti baklažanus)
- Servetėlės (Sugerti aliejų nuo baklažanų)
- Kepimo popierius (Kepimo lazdelėms)
Ingredientai
Baklažanų suktinukai
- 3 vnt Baklažanai - Plonai supjaustyti
- Druska - Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - Kepimui
- 200 g Varškė - Sutrinta
- 50 g Saulėje džiovinti pomidorai - Smulkinti
- 1 a.š. Čili milteliai
- Paprikos milteliai - Pagal skonį
- 2 šaukštai Grietinė
- Žalumynai - Kapoti
- 1 skiltelė Česnakas - Smulkinta
Pikantiškos lazdelės
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 100 g Miltai
- Alyvuogių aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Baklažanus plonai supjaustyti, padruskinus palaikyti, nuplauti, nusausinti ir lengvai apkepinti iš abiejų pusių.
- Varškę sublenderiuoti su saulėje džiovintais pomidorais, čili milteliais, paprikos milteliais, grietine, žalumynais ir česnaku.
- Įdarą uždėti ant baklažanų griežinėlių ir susukti į ruloniukus.
- Likusį įdarą sumaišyti su kiaušiniu, kepimo milteliais ir miltais. Kepkite alyvuogių aliejuje pikantiškas lazdeles.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pridėdami mėgstamų ingredientų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg