Baklažanų suktinukai su varškės įdaru ir pikantiškomis lazdelėmis

Baklažanų suktinukai su varškės įdaru ir pikantiškomis lazdelėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Turėjau tris baklažanus, plonai supjausčiau, padruskinau, palaikiau, nuploviau, nusausinau ir lengvai apkepiau iš abiejų pusių. Varškę sublenderiavau, nes buvo rupi, dėjau saulėje džiovintų pomidorų, truputį čili, druskos, paprikos miltelių, pora šaukštų grietinės, žaliųjų, česnako. Likusį įdarą naudojau pikantiškoms lazdelėms, pridėjau kiaušinį, kepimo miltelių, miltų ir kepiau aliejuje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Lengvai apkepinti baklažanus)
  • Virtuvinis blenderis (Sutrinti varškę)
  • Peilis (Supjaustyti baklažanus)
  • Servetėlės (Sugerti aliejų nuo baklažanų)
  • Kepimo popierius (Kepimo lazdelėms)

Ingredientai
  

Baklažanų suktinukai

  • 3 vnt Baklažanai - Plonai supjaustyti
  • Druska - Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Kepimui
  • 200 g Varškė - Sutrinta
  • 50 g Saulėje džiovinti pomidorai - Smulkinti
  • 1 a.š. Čili milteliai
  • Paprikos milteliai - Pagal skonį
  • 2 šaukštai Grietinė
  • Žalumynai - Kapoti
  • 1 skiltelė Česnakas - Smulkinta

Pikantiškos lazdelės

  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 100 g Miltai
  • Alyvuogių aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Baklažanus plonai supjaustyti, padruskinus palaikyti, nuplauti, nusausinti ir lengvai apkepinti iš abiejų pusių.
  • Varškę sublenderiuoti su saulėje džiovintais pomidorais, čili milteliais, paprikos milteliais, grietine, žalumynais ir česnaku.
  • Įdarą uždėti ant baklažanų griežinėlių ir susukti į ruloniukus.
  • Likusį įdarą sumaišyti su kiaušiniu, kepimo milteliais ir miltais. Kepkite alyvuogių aliejuje pikantiškas lazdeles.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pridėdami mėgstamų ingredientų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Baklažanai, Pikantiškos lazdelės, Receptai su nuotraukomis, Suktinukai, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai