
Balandėliai iš Pekino kopūsto su mėsos įdaru
Šie balandėliai yra šiek tiek netradiciniai – naudojamas minkštas, bet traškus Pekino kopūstas vietoje įprasto baltagalvio kopūsto. Įdaras sudarytas iš faršo, virtų ryžių, kiaušinio ir prieskonių, o visa tai užpilta pomidorų sultimis ir grietinėle. Puikus patiekalas, kai norisi kažko švelnaus ir aromatingo, bet su nedideliu posūkiu tradiciniam receptui.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, kad tilptų kopūstų lapai)
- Keptuvė (Svogūnams ir morkoms pakepinti)
- Peilis (Kopūstų lapams ir daržovėms pjaustyti)
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
- Virtuvinis plaktukas (Kopūstų lapams išlyginti)
Ingredientai
Įdaras
- 500 g Faršas
- 200 g Virti ryžiai
- 1 vnt Kiaušinis
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Padažas
- 400 ml Pomidorų sultys
- 200 ml Grietinėlė
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 1 galva Pekino kopūstas - Lapai
Gaminimo eiga
- Pekino kopūsto lapus nuimkite ir apvirkite kelias minutes, kad jie suminkštėtų.
- Įdarui sumaišykite faršą, virtus ryžius, kiaušinį ir prieskonius. Pekino kopūsto lapų storąją dalį pamūškite mėsos plaktuku, kad būtų lengviau suvynioti.
- Į kopūstų lapus dėkite įdarą ir suvyniokite balandėlius. Sudėkite į kepimo formą.
- Keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas iki auksinės spalvos, užpilkite ant balandėlių.
- Užpilkite pomidorų sultimis ir grietinėle, kepkite įkaitintoje 180°C orkaitėje apie valandą.
Pabaigai…
Jei norite, galite eksperimentuoti su kitais įdarais ar prieskoniais. Taip pat galima naudoti ir tradicinį baltagalvį kopūstą vietoje Pekino kopūsto, bet tokiu atveju kopūsto lapus reikia apvirti ilgiau.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg