Balandėliai iš Pekino kopūsto su mėsos įdaru

Balandėliai iš Pekino kopūsto su mėsos įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie balandėliai yra šiek tiek netradiciniai – naudojamas minkštas, bet traškus Pekino kopūstas vietoje įprasto baltagalvio kopūsto. Įdaras sudarytas iš faršo, virtų ryžių, kiaušinio ir prieskonių, o visa tai užpilta pomidorų sultimis ir grietinėle. Puikus patiekalas, kai norisi kažko švelnaus ir aromatingo, bet su nedideliu posūkiu tradiciniam receptui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, kad tilptų kopūstų lapai)
  • Keptuvė (Svogūnams ir morkoms pakepinti)
  • Peilis (Kopūstų lapams ir daržovėms pjaustyti)
  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
  • Virtuvinis plaktukas (Kopūstų lapams išlyginti)

Ingredientai
  

Įdaras

  • 500 g Faršas
  • 200 g Virti ryžiai
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Padažas

  • 400 ml Pomidorų sultys
  • 200 ml Grietinėlė
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 1 galva Pekino kopūstas - Lapai

Gaminimo eiga
 

  • Pekino kopūsto lapus nuimkite ir apvirkite kelias minutes, kad jie suminkštėtų.
  • Įdarui sumaišykite faršą, virtus ryžius, kiaušinį ir prieskonius. Pekino kopūsto lapų storąją dalį pamūškite mėsos plaktuku, kad būtų lengviau suvynioti.
  • Į kopūstų lapus dėkite įdarą ir suvyniokite balandėlius. Sudėkite į kepimo formą.
  • Keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas iki auksinės spalvos, užpilkite ant balandėlių.
  • Užpilkite pomidorų sultimis ir grietinėle, kepkite įkaitintoje 180°C orkaitėje apie valandą.

Pabaigai…

Jei norite, galite eksperimentuoti su kitais įdarais ar prieskoniais. Taip pat galima naudoti ir tradicinį baltagalvį kopūstą vietoje Pekino kopūsto, bet tokiu atveju kopūsto lapus reikia apvirti ilgiau.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Mėsos įdaras, Pekino kopūstas, Pomidorų grietinėlės padažas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai