Balandėliai su Bulvėmis

Balandėliai su Bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis balandėlių receptas yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kurį prisimena daugelis nuo vaikystės. Patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sotus. Receptas apima faršą su virtomis bulvėmis, kopūstų lapais ir skaniu pomidorų padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Kopūstams virti)
  • Troškinimo puodas (Balandėliams troškinti)
  • Peilis (Kopūstų šerdiui išpjauti)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

Kopūstas

  • 1 vnt Didelis kopūstas - Šerdis išpjauta
  • 500 g Faršas - Jautiena arba kiauliena
  • 100 g Virti ryžiai
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Maltas juodasis pipiras
  • 3 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 1 puodelis Pomidorų padažas
  • Pagal skonį Lauro lapai
  • 4 vnt Virtos bulvės - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Faršą sumaišykite su virtais ryžiais, svogūnu, česnaku, druska ir pipirais.
  • Kopūstui išpjaukite šerdį, dėkite į puodą su vandeniu ir kaitinkite, kol suminkštės lapai. Tada atskirkite lapus ir išpjaukite kietąją dalį.
  • Ant kiekvieno kopūsto lapo dėkite faršo ir susukite balandėlį. Apvoliuokite miltuose, apkepkite ir dėkite į troškinimo puodą, kurio dugnas išklotas kopūsto lapais.
  • Į puodą sudėkite morkas, lauro lapus, druską ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų balandėlius. Troškinkite apie 40 minučių.
  • Baigiant troškinti, įdėkite pomidorų padažą. Patiekite su virtomis bulvėmis. Skanaus!

Pabaigai…

Grietinės galima nedėti, bet jei norite, uždėkite valgant.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 400mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Faršas, Kopūstai, Lietuviški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai