Balandėliai su bulvių koše ir marinuotu agurku

Balandėliai su bulvių koše ir marinuotu agurku

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Balandėliai, šis tradicinis lietuviškas patiekalas, išlieka mėgstamas dėl savo paprastumo ir namų skonio. Šiame recepte yra paminėta, kaip paruošti faršą su prieskoniais, įvynioti į kopūsto lapus ir virti greitpuodyje. Rezultatas – minkšti, sultingi balandėliai, kurie puikiai dera su bulvių koše ir marinuotais agurkais. Tai tikras lietuviškas komforto maistas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 45 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Greitpuodis (Norint greitai išvirti balandėlius)
  • Didelis puodas (Kopūstui virti)
  • Dubuo (Faršui maišyti)
  • Bulvių grūstuvė (Bulvių košei ruošti)

Ingredientai
  

Balandėlių faršas

  • 1 kg Malta mėsa - Galima naudoti kiaulieną ar jautieną
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 galvutė Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 stiklinė Nevirti ryžiai - Įberti į faršą
  • 1 vnt Kiaušinis - Įmušamas į faršą
  • Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai, krapai

Kopūstas

  • 1 vnt Kopūstas - Lapams nuimti

Padažas

  • 150 g Grietinė - Sumaišoma su kečiupu ir krapais
  • 50 g Kečupas - Sumaišomas su grietine
  • 1 vnt Morka - Tarkuojama ant balandėlių viršaus

Bulvių košė

  • 1 kg Bulvės - Nuskustos ir išvirtos
  • 200 ml Pienas - Įpilamas į košę
  • 50 g Sviestas - Įdedamas į košę
  • Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai, krapai

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite faršą: sumaišykite mėsą su smulkintu svogūnu, česnaku, ryžiais ir kiaušiniu. Įberkite prieskonių pagal skonį.
  • Kopūstą išvirkite dideliame puode, kad lapai suminkštėtų. Atsargiai nuimkite lapus.
  • Įdėkite paruoštą faršą į kopūsto lapus ir suvyniokite. Paruoštus balandėlius sudėkite į greitpuodį.
  • Į greitpuodį įpilkite šiek tiek vandens ir įdėkite likusius kopūsto lapus, kad balandėliai nepridegtų. Viršuje tarkuokite morką.
  • Verdant, paruoškite padažą: sumaišykite grietinę su kečiupu ir pridėkite smulkintų krapų.
  • Baigus virti balandėlius, apšlakstykite juos paruoštu padažu.
  • Bulvių košei, nuskustas ir išvirtas bulves sutrinkite su sviestu ir pienu. Pagardinkite prieskoniais.
  • Patiekite balandėlius su bulvių koše ir marinuotais agurkais.

Pabaigai…

Norint gauti švelnesnį faršą, galima naudoti pusiau kiaulienos ir pusiau jautienos mėsą. Marinuoti agurkai suteikia patiekalui gaivumo ir subalansuoja balandėlių riebalumą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Bulvių košė, Marinuoti agurkai, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai