Balandėliai su bulvių koše ir marinuotu agurku
Balandėliai, šis tradicinis lietuviškas patiekalas, išlieka mėgstamas dėl savo paprastumo ir namų skonio. Šiame recepte yra paminėta, kaip paruošti faršą su prieskoniais, įvynioti į kopūsto lapus ir virti greitpuodyje. Rezultatas – minkšti, sultingi balandėliai, kurie puikiai dera su bulvių koše ir marinuotais agurkais. Tai tikras lietuviškas komforto maistas.
Reikalingi Įrankiai
- Greitpuodis (Norint greitai išvirti balandėlius)
- Didelis puodas (Kopūstui virti)
- Dubuo (Faršui maišyti)
- Bulvių grūstuvė (Bulvių košei ruošti)
Ingredientai
Balandėlių faršas
- 1 kg Malta mėsa - Galima naudoti kiaulieną ar jautieną
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 galvutė Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 1 stiklinė Nevirti ryžiai - Įberti į faršą
- 1 vnt Kiaušinis - Įmušamas į faršą
- Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai, krapai
Kopūstas
- 1 vnt Kopūstas - Lapams nuimti
Padažas
- 150 g Grietinė - Sumaišoma su kečiupu ir krapais
- 50 g Kečupas - Sumaišomas su grietine
- 1 vnt Morka - Tarkuojama ant balandėlių viršaus
Bulvių košė
- 1 kg Bulvės - Nuskustos ir išvirtos
- 200 ml Pienas - Įpilamas į košę
- 50 g Sviestas - Įdedamas į košę
- Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai, krapai
Gaminimo eiga
- Paruoškite faršą: sumaišykite mėsą su smulkintu svogūnu, česnaku, ryžiais ir kiaušiniu. Įberkite prieskonių pagal skonį.
- Kopūstą išvirkite dideliame puode, kad lapai suminkštėtų. Atsargiai nuimkite lapus.
- Įdėkite paruoštą faršą į kopūsto lapus ir suvyniokite. Paruoštus balandėlius sudėkite į greitpuodį.
- Į greitpuodį įpilkite šiek tiek vandens ir įdėkite likusius kopūsto lapus, kad balandėliai nepridegtų. Viršuje tarkuokite morką.
- Verdant, paruoškite padažą: sumaišykite grietinę su kečiupu ir pridėkite smulkintų krapų.
- Baigus virti balandėlius, apšlakstykite juos paruoštu padažu.
- Bulvių košei, nuskustas ir išvirtas bulves sutrinkite su sviestu ir pienu. Pagardinkite prieskoniais.
- Patiekite balandėlius su bulvių koše ir marinuotais agurkais.
Pabaigai…
Norint gauti švelnesnį faršą, galima naudoti pusiau kiaulienos ir pusiau jautienos mėsą. Marinuoti agurkai suteikia patiekalui gaivumo ir subalansuoja balandėlių riebalumą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 40mg