Balandėliai tinginukai su kopūstais ir morkomis

Balandėliai tinginukai su kopūstais ir morkomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Mano balandėliai tinginukai, kopūstus morkas ir mėsos galkutes sluoksniuoju, užpilu vandeniu ir patroškinu. Šis receptas puikiai tinka tiems, kas mėgsta tradicinius lietuviškus patiekalus, bet nenori per daug laiko praleisti virtuvėje. Grietinė arba pomidorų padažas gali būti naudojamas papildomai skonio sustiprinimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pakankamai didelis, kad talpintų visus ingredientus)
  • Peilis (Morkų ir kopūstų pjaustymui)
  • Tarka (Morkoms sutarkuoti)
  • Dubuo (Mėsos ir ryžių mišiniui sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 400 g Malta mėsa - Galima naudoti kiaulieną, jautieną arba jų mišinį
  • 100 g Virti ryžiai
  • 2 vnt Morkos - Sutarkuotos
  • 0.5 vnt Kopūstas - Supjaustytas
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas smulkiai
  • 500 ml Vanduo - Užpylimui
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Skonio sustiprinimui
  • Grietinė arba pomidorų padažas - Papildomam skoniui

Gaminimo eiga
 

  • Maltą mėsą sumaišyti su virtais ryžiais, pridėti druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Pusę kopūsto ir morkų sluoksniuoti puode, ant viršaus dėti mėsos galkutes.
  • Užpilti vandeniu, kad apsemtų ingredientus, ir patroškinti apie 40 minučių ant mažos ugnies.
  • Baigus troškinti, galima pridėti grietinės arba pomidorų padažo pagal skonį.
  • Patiekti su virtais bulvėmis, pagardintomis šviežiais krapais.

Pabaigai…

Šis receptas puikiai tinka tiems, kas mėgsta tradicinius lietuviškus patiekalus, bet nenori per daug laiko praleisti virtuvėje. Grietinė arba pomidorų padažas gali būti naudojamas papildomai skonio sustiprinimui.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 2500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Balandėliai, Kopūstai, Mėsos galkutės, Morkos, Tinginukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai