
Bananinis pyragas
Jau kuri diena, akis badė pernokę bananai, valgyti jų jau nesinori, o išmesti pagailo. Taigi, gimė idėja iškepti bananinį pyragą. Panaudoti trys sunokę bananai, tirpinto sviesto likučiai, kiaušiniai ir kiti ingredientai. Pyragas gavosi nuostabiai purus ir skanus. Skanaus!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm skersmens)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Tešlai maišyti)
- Sviesto indas (Tirpintam sviestui laikyti)
Ingredientai
- 3 vnt Sunokę bananai
- 80 g Tirpintas sviestas
- 3 vnt Kiaušiniai
- 1 a.š. Kildinimo milteliai
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 4 v.š. Cukrus - Galima ir be jo, pagal skonį
- 1 stiklinė Persijoti miltai
- Šokolado gabalėliai - Pasirinktinai
Gaminimo eiga
- Sumaišykite bananus su tirpintu sviestu, kol masė taps vienalytė.
- Įmaišykite kiaušinius, kildinimo miltelius, vanilinį cukrų ir paprastą cukrų.
- Įsijokite miltus ir maišykite, kol tešla taps vienalytė.
- Jei norite, pridėkite šokolado gabalėlius.
- Supilkite tešlą į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie 45 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos.
- Leiskite pyragui atvėsti prieš pjaustant.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti pridėdami riešutų ar džiovintų vaisių. Pyragas puikiai tinka su ledais arba plakta grietinėle.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg