Bananinis pyragas

Bananinis pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jau kuri diena, akis badė pernokę bananai, valgyti jų jau nesinori, o išmesti pagailo. Taigi, gimė idėja iškepti bananinį pyragą. Panaudoti trys sunokę bananai, tirpinto sviesto likučiai, kiaušiniai ir kiti ingredientai. Pyragas gavosi nuostabiai purus ir skanus. Skanaus!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm skersmens)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo šluotelė (Tešlai maišyti)
  • Sviesto indas (Tirpintam sviestui laikyti)

Ingredientai
  

  • 3 vnt Sunokę bananai
  • 80 g Tirpintas sviestas
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 1 a.š. Kildinimo milteliai
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • 4 v.š. Cukrus - Galima ir be jo, pagal skonį
  • 1 stiklinė Persijoti miltai
  • Šokolado gabalėliai - Pasirinktinai

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite bananus su tirpintu sviestu, kol masė taps vienalytė.
  • Įmaišykite kiaušinius, kildinimo miltelius, vanilinį cukrų ir paprastą cukrų.
  • Įsijokite miltus ir maišykite, kol tešla taps vienalytė.
  • Jei norite, pridėkite šokolado gabalėlius.
  • Supilkite tešlą į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
  • Kepkite 180°C temperatūroje apie 45 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos.
  • Leiskite pyragui atvėsti prieš pjaustant.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti pridėdami riešutų ar džiovintų vaisių. Pyragas puikiai tinka su ledais arba plakta grietinėle.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bananinis pyragas, Perbrendę bananai, Skanus desertas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai