Bandelės su lašinukais ir šonine

Bandelės su lašinukais ir šonine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios bandelės su lašinukais ir šonine yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek užkandžiui. Su lašinukais, šonine ir svogūnu įdaru bei kmynų prieskoniu, jos yra sočios ir skanios. Šią receptą lengva paruošti ir jis tinka net tiems, kurie dar tik pradeda kepti bandeles.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 40 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 15 bandelės

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
  • Puodas (Vandeniui šildyti)
  • Kepimo skarda (Bandelėms kepti)
  • Kepimo popierius (Bandelėms kepti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams plakti)
  • Peilis (Lašinukams, šoninei ir svogūnams smulkinti)
  • Šaukštas (Ingredientams maišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 0.5 l Pienas - Pašildytas, neperkaitintas
  • 2 vnt Kiaušiniai - Išplakti
  • 1 kg Miltai
  • 1 pakelis Mielės
  • Žiupsnelis Druska
  • Cukrus - Pagal poreikį
  • 6 šaukštai Taukai - Naudojamas tirpintas sviestas

Įdaras

  • Šoninė - Smulkinta
  • Lašinukai - Smulkinti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • Kmynai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Pašildykite pieną (neperkaitinkite!), sudėkite mieles ir cukrų, išmaišykite ir palaukite, kol pradės putoti.
  • Į pieną sudėkite išplaktus kiaušinius ir ištirpintą sviestą. Berkite miltus ir minkykite tešlą.
  • Greitam tešlos kildinimui: užvirkite nedidelį kiekį vandens dideliame puode, uždėkite dubenį su tešla ant puodo. Nuo karštų garų tešla greitai pakyla.
  • Įdarui smulkiai supjaustykite šoninę, lašinukus ir svogūną. Berkite kmynus ir gerai išmaišykite.
  • Sukite tešlos rutuliukus, įdėkite įdarą viduryje ir uždarykite tešlą.
  • Dėkite bandeles ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite 180°C orkaitėje, kol iškeps (priklauso nuo jūsų orkaitės).

Pabaigai…

Bandelės yra labai minkštos ir skanios, puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiui.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 300gBaltymai: 40gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 250mgNatris: 600mgKalis: 350mgSkaidulos: 5gCukrus: 80gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Bandelės, Lašinukai, Receptai su nuotraukomis, Šoninė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai