Bandelės su obuoliais ir razinomis

Bandelės su obuoliais ir razinomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Pirmą kartą išbandžiau bandelių su obuoliais ir razinomis receptą ir gavosi labai skanios. Bandelės yra minkštos ir saldžios, puikiai tinkančios desertui arba užkandžiams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 vnt

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Šluotelė (Mielėms sumaišyti)
  • Kepimo skarda (Bandelėms kepti)
  • Kepimo popierius (Skardai iškloti)
  • Šepetėlis (Kiaušinio plakiniui tepti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 450 g Miltai
  • 30 g Cukrus
  • 30 g Razinos
  • 1 vnt Didelis obuolys - Nuluptas ir supjaustytas
  • 1 vnt Kiaušinis - Tešlai
  • 1 vnt Kiaušinio trynys - Su šaukštu pieno aptepimui
  • 200 ml Šiltas pienas - Bet ne karštas
  • 11 g Sausos mielės
  • 100 g Tirptas sviestas - Atvėsintas

Gaminimo eiga
 

  • Į šiltą pieną supilkite cukrų, druską ir mieles. Išmaišykite ir palikite pastovėti.
  • Supilkite ištirpintą atvėsintą sviestą, miltus, obuolius ir razinas. Palikite pusvalandį šiltai uždengus.
  • Minkykite tešlą, kol ji taps minkšta, bet nelipni. Jei reikia, pridėkite truputį miltų.
  • Padalinkite tešlą į 10-12 rutuliukų ir palikite pakilti pusvalandį.
  • Aptepkite bandeles kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 20 minučių 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Pabaigai…

Jei tešla per lipni, pridėkite truputį miltų. Kepant, stebėkite, kad bandelės nesudegtų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 70gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 40mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 12gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Bandelės, Obuoliai, Razinos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai