Bandelės su obuoliais ir razinomis
Pirmą kartą išbandžiau bandelių su obuoliais ir razinomis receptą ir gavosi labai skanios. Bandelės yra minkštos ir saldžios, puikiai tinkančios desertui arba užkandžiams.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šluotelė (Mielėms sumaišyti)
- Kepimo skarda (Bandelėms kepti)
- Kepimo popierius (Skardai iškloti)
- Šepetėlis (Kiaušinio plakiniui tepti)
Ingredientai
Tešla
- 450 g Miltai
- 30 g Cukrus
- 30 g Razinos
- 1 vnt Didelis obuolys - Nuluptas ir supjaustytas
- 1 vnt Kiaušinis - Tešlai
- 1 vnt Kiaušinio trynys - Su šaukštu pieno aptepimui
- 200 ml Šiltas pienas - Bet ne karštas
- 11 g Sausos mielės
- 100 g Tirptas sviestas - Atvėsintas
Gaminimo eiga
- Į šiltą pieną supilkite cukrų, druską ir mieles. Išmaišykite ir palikite pastovėti.
- Supilkite ištirpintą atvėsintą sviestą, miltus, obuolius ir razinas. Palikite pusvalandį šiltai uždengus.
- Minkykite tešlą, kol ji taps minkšta, bet nelipni. Jei reikia, pridėkite truputį miltų.
- Padalinkite tešlą į 10-12 rutuliukų ir palikite pakilti pusvalandį.
- Aptepkite bandeles kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 20 minučių 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Pabaigai…
Jei tešla per lipni, pridėkite truputį miltų. Kepant, stebėkite, kad bandelės nesudegtų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 70gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 40mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 12gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg