
Baravykų ikrai
Šie baravykų ikrai yra puikus pasirinkimas rudens derliui išnaudoti. Grybai, svogūnai, morkos ir pomidorų padažas sukuria nepakartojamą skonio derinį, kuris puikiai tiks ant skrudintos duonos ar kaip garnyras.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Grybams virti)
- Mėsmalė (Grybams, morkoms ir svogūnams malti)
- Keptuvė (Daržovėms troškinti)
- Medinis šaukštas (Maišyti troškiniui)
- Stiklainiai (Karštam mišrainės išlaikymui)
Ingredientai
- 1 kg Grybai
- 500 ml Pomidorų padažas
- 3 vnt Svogūnai - Vidutinio dydžio
- 2 vnt Morkos - Didelės
- 250 ml Alyvuogių aliejus
- 2 skiltelės Česnakas
- 0.5 šaukšto Actas
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Grybus švariai nuplauti, nuvalyti suberti į didelį puodą ir užpylus vandeniu virti apie 20-30 minučių nuo užvirimo. Tada grybus nusunkti ir sumalti mėsmale.
- Žalias nevirtas morkas taip pat sumalti, o tada patroškinti karštame aliejuje apie 10 minučių.
- Svogūnus ir česnakus sumalti mėsmale, suberti į morkas ir patroškinti ant nedidelės ugnies dar apie 30 minučių. Sudėti grybus, druską, pipirus, pomidorų padažą, supilti actą ir dar patroškinti apie 10-15 minučių.
- Karštą mišrainę dėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
- Stiklainius apversti dangteliais žemyn, šiltai apkloti ir palikti visiškai atvėsti. Laikyti vėsiame rūsyje arba sandėliuke.
Pabaigai…
Geriausia naudoti šviežius baravykus, tačiau tinka ir džiovinti, tik juos reikia iš anksto mirkyti. Alyvuogių aliejus suteikia ypatingą skonį, tačiau galima naudoti ir kitą mėgstamą aliejų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 2000IUVitaminas C: 20mg