
Barščiai su Šonkauliukais ir Lašinukais
Šie barščiai – tai gardus ir šiltas patiekalas, kuris sujungia tradicinį lietuvišką skonį su šonkauliukų ir lašinukų prieskoniu. Citrinos rūgštis, džiovinti baravykai ir krapai suteikia šiai sriubai ypatingo skonio ir kvapo. Puikiai tinka vakarienei, ypač šaltesniais metų laikais.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Sriubai virti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Tarka (Burokėliams tarkuoti)
- Šaukštas (Sriubai maišyti)
Ingredientai
- 500 g Šonkauliukai - Su kaulu
- 100 g Lašinukai - Supjaustyti gabaliukais
- 1/4 vnt Kopūstas - Supjaustytas
- 3 vnt Bulvės - Supjaustytos
- 3 vnt Virtas burokėlis - Tarkuotas
- Pagal skonį Citrinos rūgštis
- Pagal skonį Druska
- Sauja Džiovinti baravykai - Sumalti
- Pagal skonį Krapai - Smulkinti
- 200 ml Grietinė - Sriubai pagardinti
Gaminimo eiga
- Šonkauliukus ir lašinukus virti dideliame puode, kol mėsa suminkštės.
- Į puodą pridėti supjaustytą kopūstą ir bulves, toliau virti, kol daržovės suminkštės.
- Pridėti tarkuotus virtus burokėlius ir virti dar 10 minučių.
- Pagardinti sriubą citrinos rūgštimi, druska, džiovintais baravykais ir krapais.
- Patiekti su grietine. Skanaus!
Pabaigai…
Ši sriuba geriausiai tinka šaltą žiemos dieną, kai norisi kažko šilto ir sotaus. Galima eksperimentuoti su daržovių rūšimis ir prieskoniais, kad prisitaikytumėte prie savo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg