Barščiai su Šonkauliukais ir Lašinukais

Barščiai su Šonkauliukais ir Lašinukais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie barščiai – tai gardus ir šiltas patiekalas, kuris sujungia tradicinį lietuvišką skonį su šonkauliukų ir lašinukų prieskoniu. Citrinos rūgštis, džiovinti baravykai ir krapai suteikia šiai sriubai ypatingo skonio ir kvapo. Puikiai tinka vakarienei, ypač šaltesniais metų laikais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Sriubai virti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Tarka (Burokėliams tarkuoti)
  • Šaukštas (Sriubai maišyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Šonkauliukai - Su kaulu
  • 100 g Lašinukai - Supjaustyti gabaliukais
  • 1/4 vnt Kopūstas - Supjaustytas
  • 3 vnt Bulvės - Supjaustytos
  • 3 vnt Virtas burokėlis - Tarkuotas
  • Pagal skonį Citrinos rūgštis
  • Pagal skonį Druska
  • Sauja Džiovinti baravykai - Sumalti
  • Pagal skonį Krapai - Smulkinti
  • 200 ml Grietinė - Sriubai pagardinti

Gaminimo eiga
 

  • Šonkauliukus ir lašinukus virti dideliame puode, kol mėsa suminkštės.
  • Į puodą pridėti supjaustytą kopūstą ir bulves, toliau virti, kol daržovės suminkštės.
  • Pridėti tarkuotus virtus burokėlius ir virti dar 10 minučių.
  • Pagardinti sriubą citrinos rūgštimi, druska, džiovintais baravykais ir krapais.
  • Patiekti su grietine. Skanaus!

Pabaigai…

Ši sriuba geriausiai tinka šaltą žiemos dieną, kai norisi kažko šilto ir sotaus. Galima eksperimentuoti su daržovių rūšimis ir prieskoniais, kad prisitaikytumėte prie savo skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Baravykai, Barščiai, Citrinos rūgštis, Lašinukai, Šonkauliukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating