
Barščiai su šonkauliukais ir šviežiomis bandelėmis
Barščiai yra populiarus patiekalas Lietuvoje, o šis receptas suteikia jiems ypatingą skonį, pridedant šonkauliukus. Šviežios bandelės puikiai dera prie šios sriubos, suteikdamos dar daugiau jaukumo.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Šonkauliukams apkepinti)
- Puodas (Sriubai virti)
- Kepimo skarda (Bandelėms kepti)
- Orkaitė (Bandelėms kepti)
Ingredientai
Sriuba
- 500 g Šonkauliukai - Apkepinti ir virti
- 1 vnt Morka - Vidutinio dydžio, smulkinta
- 1 vnt Svogūnas - Vidutinio dydžio, smulkintas
- 1 vnt Bulvė - Supjaustyta kubeliais
- 2 vnt Virtas burokėlis - Tarkuotas
- 2 l Vanduo
- 2 vnt Lauro lapai
- 10 vnt Pipirų žirneliai
Bandelės
- 2 stiklinės Miltai
- 3/4 stiklinės Šiltas vanduo
- 2 v.š. Augalinis aliejus
- 7 g Sausos mielės
- 1 a.š. Cukrus
- Druska - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Šonkauliukus apkepinkite keptuvėje ir sudėkite į puodą su vandeniu, lauro lapais ir pipirų žirneliais. Virkite apie 40 minučių.
- Morką ir svogūną apkepinkite ant vidutinės ugnies ir sudėkite į puodą su šonkauliukais. Pridėkite supjaustytą bulvę ir tarkuotus burokėlius. Virkite dar 20 minučių.
- Bandelėms: sumaišykite 1 stiklinę miltų su visais ingredientais ir po truputį įmaišykite antrą stiklinę miltų. Apkloję, palikite, kad pakiltų, ir po valandos kepkite įkaitintoje orkaitėje 250 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių.
- Patiekite barščius su šviežiomis bandelėmis ir mėgaukitės!
Pabaigai…
Barščiai yra dar skanesni, kai pastovi dieną ar dvi šaldytuve, leidžiant skoniams susilieti. Bandelės taip pat puikiai tinka su kitais patiekalais ar tiesiog su arbata.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg