
Be gliuteno čeburekai
Sveiki! Pagaliau man pavyko rasti ir atiturbinti čeburekų receptą be gliuteno! Mano sūnus, kuris turi celiakiją, visas patenkintas sukirto iš karto visą čebureką. Šis receptas yra puiki alternatyva visiems, kurie negali vartoti gliuteno, bet nori mėgautis šiuo skaniu patiekalu.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Plaktuvas (Kiaušiniams plakti)
- Kočėlas (Tešlai kočioti)
- Kepimo indas (Čeburekams kepti)
- Popieriniai rankšluosčiai (Aliejaus sugėrimui)
Ingredientai
- 250 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 šaukštai Grietinė
- Žiupsnelis Druska
- Žiupsnelis Cukrus
- 1 šaukštelis Kepimo milteliai
- 1 šaukštelis Xantano guma - Tai milteliai, kurie lipina tešlą be gliuteno
- 250-300 g Miltai be gliuteno
Gaminimo eiga
- Visus ingredientus labai gerai sumaišykite ir išminkykite tešlą.
- Palikite tešlą 15 minučių pailsėti.
- Po poilsio laiko permaišykite tešlą ir kočiokite ją kaip įprasta.
- Kepkite čeburekus lėtai ant mažos ugnies, kol jie taps auksinės spalvos.
- Patiekite karštus čeburekus, sugerti aliejų naudojant popierinius rankšluosčius.
Pabaigai…
Šis receptas yra puikus pasirinkimas ne tik celiakija sergantiems žmonėms, bet ir visiems, kurie nori išbandyti kažką naujo ir skanaus. Xantano guma padeda tešlai būti tampriai ir lengvai kočiojamai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg