![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/be-kiausiniu-kepti-bulviniai-blynai-su-cukinija-ir-svogunais-bulviniai-blynai-su-grietine-500x500.jpg)
Be kiaušinių kepti bulviniai blynai su cukinija ir svogūnais
Šiandien labai užsinorėjau bulvinių blynukų. Šį kartą nusprendžiau juos kepti be kiaušinių, ir puikiai pavyko! Į blynų masę įmaišiau tarkuotas bulves, cukiniją, svogūną ir česnaką, pridėjau prieskonių ir kelis šaukštus miltų. Rezultatas – puikiai pavykę blynai, kurie patiekiami su grietine, kaip mano vyras mėgsta.
Reikalingi Įrankiai
- Tarkavimo mašina (Bulvėms, cukinijai, svogūnui ir česnakui sutarkuoti)
- Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
- Didelė keptuvė (Blynams kepti)
- Mentelė (Blynams apversti)
- Popieriniai rankšluosčiai (Riebalams nuvarvinti nuo blynų)
Ingredientai
- 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, tarkuotos
- 1 vnt Cukinija - Nedidelė, tarkuota
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai kapotas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai kapotas
- 2 šaukštai Miltai - Reikalingi blynų tešlai sutvirtinti
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
- kepimui Augalinis aliejus - Aliejus kepimui
Gaminimo eiga
- Tarkuokite bulves, cukiniją, svogūną ir česnaką į didelį dubenį.
- Į tarkuotą masę įdėkite miltus, druską ir pipirus, viską gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies.
- Suformuokite mažus blynelius iš tešlos ir kepkite keptuvėje, kol abi pusės taps gražiai auksinės spalvos.
- Išimkite blynus iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų riebalai.
- Patiekite karštus su grietine.
Pabaigai…
Blynus galima papildomai paskaninti žalumynais ar prieskoniais pagal savo skonį. Jei cukinijos yra labai vandeningos, prieš maišant su kitais ingredientais, jas šiek tiek nusausinkite.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg