
Belgijos vafliai su miško avietėmis ir ruduoju sūriu
Šie vafliai buvo paruošti lauke per pirmuosius saulėtus pusryčius. Naudojome naują žaisliuką – belgų vaflių keptuvę. Receptas yra skanus, nors ir dar trūksta traškumo. Jei turite geresnį receptą, mielai laukčiau! Valgėme juos su ruduoju sūriu, grietine ir šviežiomis miško avietėmis, klausydamiesi paukščių giesmių.
Reikalingi Įrankiai
- Vaflių keptuvė (Belgų vaflių gaminimui)
- Šluotelė (Tešlai maišyti)
- Plaktuvas (Baltymams išplakti)
- Indas tešlai kilti
- Šaukštas (Tešlai dėti)
- Grotelės (Vafliams pravėsti)
Ingredientai
- 75 g Sviestas
- 200 ml Pienas
- 2 vnt Kiaušiniai - Atskirti trynius ir baltymus
- 250 g Miltai
- 50 g Cukrus
- 0.5 a.š. Vanilinis cukrus
- 12 g Šviežios mielės - Galima naudoti 5 g sausų mielių
- 150 ml Šiltas vanduo
Gaminimo eiga
- Pašildykite pieną kartu su sviestu.
- Į šiltą vandenį sudėkite mieles ir palikite 10 minučių, kad jos suaktyvėtų.
- Sumaišykite tešlą iš visų ingredientų, išskyrus kiaušinių baltymus.
- Palikite tešlą 30 minučių pakilti.
- Išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą.
- Kepkite vaflius ir dėkite juos ant grotelių, kad pravėstų.
Pabaigai…
Vaflius galite patiekti su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, ruduoju sūriu, šviežiomis uogomis ar grietine.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg