Belgijos vafliai su miško avietėmis ir ruduoju sūriu

Belgijos vafliai su miško avietėmis ir ruduoju sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie vafliai buvo paruošti lauke per pirmuosius saulėtus pusryčius. Naudojome naują žaisliuką – belgų vaflių keptuvę. Receptas yra skanus, nors ir dar trūksta traškumo. Jei turite geresnį receptą, mielai laukčiau! Valgėme juos su ruduoju sūriu, grietine ir šviežiomis miško avietėmis, klausydamiesi paukščių giesmių.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Vaflių keptuvė (Belgų vaflių gaminimui)
  • Šluotelė (Tešlai maišyti)
  • Plaktuvas (Baltymams išplakti)
  • Indas tešlai kilti
  • Šaukštas (Tešlai dėti)
  • Grotelės (Vafliams pravėsti)

Ingredientai
  

  • 75 g Sviestas
  • 200 ml Pienas
  • 2 vnt Kiaušiniai - Atskirti trynius ir baltymus
  • 250 g Miltai
  • 50 g Cukrus
  • 0.5 a.š. Vanilinis cukrus
  • 12 g Šviežios mielės - Galima naudoti 5 g sausų mielių
  • 150 ml Šiltas vanduo

Gaminimo eiga
 

  • Pašildykite pieną kartu su sviestu.
  • Į šiltą vandenį sudėkite mieles ir palikite 10 minučių, kad jos suaktyvėtų.
  • Sumaišykite tešlą iš visų ingredientų, išskyrus kiaušinių baltymus.
  • Palikite tešlą 30 minučių pakilti.
  • Išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą.
  • Kepkite vaflius ir dėkite juos ant grotelių, kad pravėstų.

Pabaigai…

Vaflius galite patiekti su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, ruduoju sūriu, šviežiomis uogomis ar grietine.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 8gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Belgijos vafliai, Miško avietės, Rudasis sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai