
Blauzdelių mėsos kepsneliai su bulvėmis ir daržovių garnyru
Šiandien pietums buvo blauzdelių mėsos kepsneliai su bulvėmis ir daržovių garnyru. Iš vakaro blauzdeles nukaulinau, užmarinavau su šašlykų prieskoniais, druska, graikišku jogurtu, garstyčiomis ir citrinos sultimis. Tai lengvas, bet labai skanus patiekalas, kurį lengva paruošti namuose.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Kaulams pašalinti)
- Pjaustymo lentelė
- Puodas (Bulvėms apvirti)
- Orkaitė (Kepsneliams ir bulvėms kepti)
- Kepimo skarda
- Didelis dubuo (Marinatui ir daržovių garnyrui sumaišyti)
Ingredientai
Kepsneliai
- 4 vnt Vištos blauzdelės - Nukaulintos
- Šašlykų prieskoniai - Pagal skonį
- 1 a.š. Druska
- 200 g Graikiškas jogurtas
- 2 v.š. Garstyčios
- 1 vnt Citrina - Sultys
Bulvės
- 6 vnt Bulvės - Supjaustytos juostelėmis
- Alyvuogių aliejus - Pagal skonį
- Majonezas - Pagal skonį
- Bulvių prieskoniai - Pagal skonį
- Parmezano sūris - Tarkuotas
Daržovių garnyras
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas
- 1/2 vnt Pekino kopūstas - Supjaustytas
- 1/4 vnt Raudonas kopūstas - Supjaustytas
- 1 vnt Morka - Sutrinta
- Majonezas - Pagal skonį
- Grietinė - Pagal skonį
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Blauzdelių mėsą nukaulinti ir užmarinuoti su šašlykų prieskoniais, druska, graikišku jogurtu, garstyčiomis ir citrinos sultimis. Palikti marinuotis per naktį.
- Bulves nuplauti, supjaustyti juostelėmis ir apvirti 10-15 minučių. Tada nuplauti šaltu vandeniu.
- Sumaišyti alyvuogių aliejų, majonezą, bulvių prieskonius ir tarkuotą parmezano sūrį su bulvėmis. Kepti bulves 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes arba kol gražiai apskrus.
- Kepsnelius kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių arba kol gražiai apskrus.
- Daržovių garnyrui: supjaustyti pomidorus ir agurkus. Pekino kopūstą, raudoną kopūstą ir morką supjaustyti arba sutarkuoti. Viską sumaišyti su majonezu, grietine, druska ir pipirais.
Pabaigai…
Garnyrui galite rinktis savo mėgstamas daržoves. Taip pat, jei norite, bulves galite kepti su kitais prieskoniais ar sūriu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg