
Blynai su kopūstų įdaru
Mano antroji pusė labai mėgsta pyragėlius su kopūstais, tad nusprendžiau išbandyti lengvesnį variantą – blynus su kopūstų įdaru. Šie blynai yra skanūs ir sotūs, puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, gerai įkaitinta)
- Šaukštas (Tešlai pilti į keptuvę)
- Peilis (Daržovėms smulkinti)
- Tarka (Morkai tarkuoti)
Ingredientai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 500 g Šviežias kopūstas - Smulkiai pjaustytas
- 400 ml Kefyras
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 a.š. Cukrus
- 0.5 a.š. Druska
- 300 g Miltai - Išsijoti
- 0.5 a.š. Soda
- Augalinis aliejus - Kepimui
- Druska ir pipirai - Pagal skonį, įdarui
Gaminimo eiga
- Susmulkinkite svogūną ir truputį apkepkite aliejuje. Įberkite tarkuotą morką ir kepkite iki minkštumo.
- Smulkiai supjaustykite šviežią kopūstą ir suberkite į keptuvę. Viską troškinkite apie 5 minutes, tada įberkite druskos, pipirų ir dar patroškinkite apie 10 minučių. Palikite atvėsti.
- Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius, įdėkite cukraus ir druskos. Viską gerai išplakite.
- Į išplaktą masę išsijokite miltus ir viską išmaišykite. Įberkite sodą ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Į tešlą sudėkite atvėsintus troškintus kopūstus ir vėl viską gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Šaukštu pilkite tešlą į keptuvę ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Jei norite, kad blynai būtų dar skanesni, į tešlą galite įdėti šiek tiek smulkinto šoninės arba sūrio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 60mgNatris: 400mgKalis: 250mgSkaidulos: 3gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg