
Blynai su silkute
Šie blynai su silkute yra tradicinis lietuviškas užkandis, kurį galima paruošti greitai ir paprastai. Patiekalas ypatingai tinka Velykų stalui arba kitiems ypatingiems šeimos susibūrimams.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų keli blynai vienu metu.)
- Plakimo šluotelė (Tešlai suplakti.)
- Dubuo (Tešlai maišyti.)
- Mentelė (Blynams apversti.)
Ingredientai
- 2 vnt Kiaušiniai
- Žiupsnelis Druska
- Pagal poreikį Pienas - Tešlai skystinti
- Pagal poreikį Miltai - Tešlai paruošti.
- 1 vnt Silkė - Supjaustyta juostelėmis.
Gaminimo eiga
- Sumaišykite kiaušinius su druska, pienu ir miltais, kol gausite vientisą tešlą. Tešla turėtų būti ne per skysta.
- Silkę supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į tešlą.
- Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynus ant vidutinės ugnies, įdėdami po 1-2 gabalėlius silkės į kiekvieną blynelį.
- Kepkite, kol blynai taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais ar papildomais ingredientais, pavyzdžiui, svogūnais arba kaparėliais, kad suteiktumėte blynams papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 3gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 1mg