Blynai su silkute

Blynai su silkute

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie blynai su silkute yra tradicinis lietuviškas užkandis, kurį galima paruošti greitai ir paprastai. Patiekalas ypatingai tinka Velykų stalui arba kitiems ypatingiems šeimos susibūrimams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų keli blynai vienu metu.)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai suplakti.)
  • Dubuo (Tešlai maišyti.)
  • Mentelė (Blynams apversti.)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Kiaušiniai
  • Žiupsnelis Druska
  • Pagal poreikį Pienas - Tešlai skystinti
  • Pagal poreikį Miltai - Tešlai paruošti.
  • 1 vnt Silkė - Supjaustyta juostelėmis.

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite kiaušinius su druska, pienu ir miltais, kol gausite vientisą tešlą. Tešla turėtų būti ne per skysta.
  • Silkę supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į tešlą.
  • Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynus ant vidutinės ugnies, įdėdami po 1-2 gabalėlius silkės į kiekvieną blynelį.
  • Kepkite, kol blynai taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su prieskoniais ar papildomais ingredientais, pavyzdžiui, svogūnais arba kaparėliais, kad suteiktumėte blynams papildomo skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 3gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 1mg
Recepto raktažodžiai Blynai, Lietuviška virtuvė, Silkė, Tradicinis receptas, Velykų stalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai