Blynai su šonine ir grietine
Šie blynai su šonine ir grietine – tikras kaimiškos virtuvės perlas. Paprasti, bet su charakteriu – traški šoninė ir kreminė grietinė suteikia nepakartojamą skonį. Puikiai tinka sotu pusryčiams arba vėlyviems pusryčiams su draugais. Receptas primena laikus, kai maistas buvo gaminamas su meile ir užtikrintumu, kad kiekvienas kąsnis bus pilnas skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo keptuvė (Geriausiai naudoti ketaus keptuvę)
- Mentelė (Blynams apversti)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Šaukštas (Tešlai į keptuvę dėti)
Ingredientai
Blynų tešla
- 200 g Miltai - Paprasčiausi kvietiniai miltai
- 2 vnt Kiaušiniai - Vidutinio dydžio
- 300 ml Pienas - Geriau pilno riebumo
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 0.5 a.š. Druska
Papildomi ingredientai
- 150 g Šoninė - Supjaustyta mažais gabaliukais
- 100 ml Grietinė - Švelnaus skonio
- 2 v.š. Aliejus kepimui - Saulėgrąžų arba alyvuogių
Gaminimo eiga
- Šoninės gabaliukus kepti keptuvėje, kol taps traški. Išimti iš keptuvės ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
- Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti iki vientisos tešlos.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų, šaukštu dėti tešlą į keptuvę ir kepti blynus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
- Patiekti blynus su traškia šonine ir grietine, apibarstytus šviežiai maltais pipirais.
Pabaigai…
Galite pridėti žalumynų, tokių kaip petražolės ar svogūnai, kad suteiktumėte gaivumo ir spalvos.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 12gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 1mg