Blynai su šprotais
Labas vakaras, kažkaip drįstu ir aš įkelti kažką:))) blynai su šprotais 🙂 Receptas labai pigus ir paprastas. Miltai, vanduo, druska ir šprotai iš skardinės:))) Padažą darydavau tokį – pomidorų padažas, grietinė, druska, pipirai ir česnako skiltelė:) o šįkart tik grietinė:) man ir mano šeimai labai patinka. Skanaus! P.S šiais metais buvo miškas dosnus grybais, kas ir labai patiko mums:) tai blynus ir su grybais dariau, tik padažas jau labiau minėtas tiko su kečupu (pomidorų padažu) ir grietine.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriau nelipni)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai kabinti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai
- 200 ml Vanduo
- 1 a.š. Druska
- 1 skardinė Šprotai - Konservuoti
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus, vandenį ir druską, kad gautumėte vientisą tešlą.
- Į tešlą įmaišykite susmulkintus šprotus.
- Kepkite blynus keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
- Patiekite su grietine ar pomidorų padažu pagal skonį.
Pabaigai…
Šie blynai taip pat gali būti puikūs su kitais konservuotais žuvies produktais arba net su grybais, kaip minėta. Eksperimentuokite su padažais ir priedais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 30mgNatris: 500mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg