Blyneliai su farsu ir varške

Blyneliai su farsu ir varške

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Labai retai gaminu kažką su miltais, bet kartais reikia. Šie blyneliai su įdarais – tikra atrakcija: vyrui su farsu, o sau su varške. Šiltos ir jaukios vakarienės idėja, kai norisi kažko ypatingo, bet paprasto. Skonis tikrai puikus, nepriklausomai nuo pasirinkto įdaro.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo keptuvė (Vidutinio dydžio, tinka kepiniams)
  • Dubuo (Tešlos maišymui)
  • Mentelė (Blynelių apvertimui)
  • Šaukštas (Įdarui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 300 ml Pienas
  • 100 g Miltai
  • Žiupsnelis Druska

Įdarai

  • 300 g Faršas - Pagal skonį, pvz., kiaulienos ar jautienos
  • 200 g Varškė
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas, dedamas į faršą
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą: išplakite kiaušinius su pienu, suberkite miltus ir druską. Maišykite iki vienalytės masės.
  • Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite blynelius, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Paruoškite įdarus: faršą su svogūnais ir prieskoniais pakepinkite keptuvėje, varškę sumaišykite su druska ir pipirais.
  • Uždenkite kiekvieną blynelį įdaru, suvyniokite ir dar kartą lengvai apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
  • Patiekite blynelius šiltus, pagal pageidavimą galite pagardinti grietine ar mėgstamu padažu.

Pabaigai…

Įdarai gali būti keičiamai pagal skonį – puikiai tinka grybai, sūris ar net saldūs įdarai, tokie kaip uogienė.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai blyneliai, Faršas, Receptai su nuotraukomis, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai