Blyneliai su kreminės varškės ir avižinių dribsnių padažu
Šie blyneliai pagaminti tiesiog iš kreminės varškės ir avižinių dribsnių, puikiai tinka pusryčiams. Jie yra nebrangūs, paprasti ir labai skanūs. Receptas pritaikytas tiems, kurie ieško greito ir sveiko patiekalo.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tefloninė arba su nelipniu paviršiumi)
- Mentelė (Blyneliams vartyti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai dalinti į keptuvę)
Ingredientai
- 200 g Kreminė varškė
- 100 g Avižiniai dribsniai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 50 g Cukrus - Galima pakeisti medumi
- 50 ml Pienas
- Žiupsnelis druskos
- Alyvuogių aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Sumaišykite kreminę varškę, avižinius dribsnius, kiaušinius, cukrų, pieną ir druską dideliame dubenyje.
- Kaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Naudodami šaukštą, dalinkite tešlą į keptuvę ir kepkite blynelius, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
- Patiekite šiltus, kartu su mėgstamu padažu ar šviežiomis uogomis.
Pabaigai…
Blyneliai puikiai tinka ir su saldžiais, ir su sūriais priedais. Galite eksperimentuoti su priedais ir pagardinti blynelius šviežiais vaisiais ar daržovėmis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 250mgSkaidulos: 4gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg