
Blyneliai su silke ir žiemos mišraine
Šie blyneliai su silke yra puikus pasirinkimas pasninkui, nes jie neturi mėsos, tačiau yra labai skanūs ir sotūs. Šis receptas taip pat apima skanią žiemos mišrainę, kurią gamino dukra. Puikiai tinka šaltoms dienoms, kai norisi kažko šilto ir gardaus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Blyneliams kepti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai pilti)
- Peilis (Silkei supjaustyti)
Ingredientai
Blynelių tešla
- 200 g Miltai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 300 ml Pienas
- 50 ml Augalinis aliejus - Keptuvei tepti
- 200 g Silkė - Supjaustyta
- 1 žiupsnelis Druska
- 1 žiupsnelis Pipirai
Žiemos mišrainė
- 200 g Agurkai - Konservuoti, supjaustyti
- 200 g Paprika - Konservuota, supjaustyta
- 100 g Morkos - Konservuotos, supjaustytos
- 50 ml Alyvuogių aliejus
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, pieną ir žiupsnelį druskos bei pipirų. Gerai išmaišykite, kol tešla bus vienalytė.
- Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies keptuvėje, išteptoje aliejumi, kol abi pusės bus gražiai auksinės spalvos.
- Silkę supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sumaišykite su paruošta mišraine.
- Patiekite blynelius su silke ir žiemos mišraine šalia. Papuoškite žaliomis žolelėmis, jei pageidaujate.
Pabaigai…
Galite naudoti ir kitų rūšių žuvį, jei silkė nėra jūsų mėgstamiausia. Taip pat galite pridėti kitų daržovių į mišrainę pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg