
Braškėmis dekoruotas varškės desertas
Na ką merginos, užerzinote ir mane savo desertukais, kimbu į darbą ir aš. Turejau tris pakelius sausainių, sutryniau istirpinau sviesto apie 200 gramų, gavosi pagrindas. Dejau pjaustytų braškių. Indelis varškės nuotraukoje, istirpinau želatinos du gerus šaukštus, cukraus ir vanilino, nuragavau, kad nebutu per saldu, dariau pagal skonį. Užpyliau masę ir vėl dėjau braškių. Tada trumpam į šaldytuvą, kad apstingtų. Ant viršaus užpyliau braškių želė iš pakelių. Dariau iš dviejų pakelių, atšaldžiau ir užpyliau. Viskas, dabar nakčiai į šaldytuvą, ryt jau skanausim.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
- Šaukštas (Želatinai ir sviestui maišyti)
- Peilis (Braškių pjaustymui)
- Šaldytuvas (Desertui sustingdyti)
Ingredientai
- 3 pakeliai Sausainiai - Susmulkinti
- 200 g Sviestas - Ištirpintas
- 1 indelis Varškė
- 2 šaukštai Želatina - Ištirpinta
- Cukrus - Pagal skonį
- Vanilinas - Pagal skonį
- Braškės - Pjaustytos
- 2 pakeliai Braškių želė - Paruošta ir atšaldyta
Gaminimo eiga
- Susmulkinti sausainius ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Gauta masę sudėti į kepimo formą ir suspausti pagrindą.
- Ant pagrindo dėti pjaustytas braškes.
- Sumaišyti varškę su ištirpinta želatina, cukrumi ir vanilinu pagal skonį. Masę užpilti ant sausainių pagrindo ir dar kartą dėti braškes.
- Įdėti į šaldytuvą, kad apstingtų.
- Paruošti braškių želė pagal instrukcijas ant pakelio, atšaldyti ir užpilti ant deserto viršaus.
- Viską palikti šaldytuve per naktį. Skanaus!
Pabaigai…
Šis desertas puikiai tinka vasaros dienoms, kai norisi gaivaus ir lengvo saldumyno. Galite eksperimentuoti su kitomis uogomis arba vaisiais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 20gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg