
Braškės šokolade su šaldymu
Tai paprastas, bet labai mėgstamas vasaros desertas. Šio recepto paruošimas prasidėjo Vokietijoje, kur įsigytos turkiškos braškės ir Milka šokoladas. Desertą sudaro šokoladu aplietos braškės, kurios po to užšaldomos. Vaikai ypač mėgsta šį desertą, kuris kartais net lenkia ledus savo populiarumu.
Reikalingi Įrankiai
- Garų puodas (Šokoladui išlydyti)
- Grotelės (Aplietoms braškėms džiovinti)
- Mediniai iešmukai (Braškėms ant iešmukų užverti)
- Šaldiklis (Braškėms užšaldyti)
Ingredientai
- 500 g Turkiškos braškės
- 200 g Šokoladas - Milka, tinka ir kitas jūsų mėgstamas šokoladas
Gaminimo eiga
- Ant garų ištirpdykite norimą šokoladą.
- Braškes įkiškite į šokoladą, kad būtų pilnai aplietos.
- Aplietas braškes dėkite ant grotelių ir palikite, kad šokoladas visiškai išdžiūtų.
- Braškių galus suverkite ant medinių iešmukų.
- Suvytas braškes dėkite į šaldiklį, kol visiškai užšals.
Pabaigai…
Galima eksperimentuoti su skirtingų rūšių šokoladais, pavyzdžiui, balta ar karčia šokolada, taip pat pridėti šokoladą apibarstyti riešutais ar kokosų drožlėmis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 120kcalAngliavandeniai: 18gBaltymai: 1.5gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 2mgNatris: 1mgKalis: 90mgSkaidulos: 2gCukrus: 14gVitaminas C: 25mg