Braškinė svajonė
Labai gaivus, šviežias, puikus vasariškas desertas.
Ingredientai
- 6 šaukštai sviesto
- 300 g sausainiukų krekerių
- 500 g braškių
- 4 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai želatinos
- 500 natūralaus jogurto (galima naudoti braškinį ar vanilinį jogurtą, tik tuomet reikės mažiau cukraus)
Gaminimo eiga
- Krekerius sutrinti į trupinius
- Sviestą ištirpinti ant silpnos ugnies ir sumaišyti su sausainių trupiniais
- Į išardomą torto formą suberti sausainių trupinius, gerai suspausti, kad gautųsi lygus sluoksnis
- Ant puodo su karštu vandeniu uždėti dubenėlį ir taip ištirpinti išbrinkintą želatiną
- Kitame inde sumaišyti jogurtą, cukrų, dalį supjaustytų braškių.
- Supilti želatiną, gerai išmaišyti
- Gautą masę supilti ant sausainių sluoksnio.
- Nepjaustytų braškių prismaigstyti į jogurto masę, likusiomis braškėmis papuošti viršutinį sluoksnį.
- Palikti šaldytuve, kad gerai sustingtų
Pabaigai…
Skanaus!