
Braškiniai blyneliai su obuolių koše ir avietėmis
Ruduo ruduo. Vakar tokia šalta, vėjuota diena. Brrr… Po pietų lietus su sniegu. Jau ilgiesi saulėtų dienų. Šilumos. Uogų. Šiandien braškiniai blyneliai su obuolių koše ir avietėmis. Kuo ne vasara!
Reikalingi Įrankiai
- Maišymo dubuo
- Plakimo šluotelė (Tešlai suplakti)
- Kepimo keptuvė (Blyneliams kepti)
- Mentelė (Blyneliams apversti)
- Lėkštės (Patiekti blynelius)
Ingredientai
- 400 g Braškių jogurtas - Indelis
- 0.5 a.š. Soda
- 3 vnt Kiaušiniai
- Miltai - Kelios saujos
- Pienas - Pagal poreikį
- Obuolių košė - Su daug cinamono
- Avietės - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Braškių jogurte ištirpiname pusę šaukštelio sodos.
- Į jogurtą įmušame tris kiaušinius ir įpilame miltus. Miltų kiekis nėra tikslus, todėl žiūrime pagal konsistenciją. Jeigu tešla per skysta, dedame dar miltų, jeigu per tiršta, įpilame pieno.
- Kepimo keptuvėje kepame blynelius, kol jie bus auksinės spalvos.
- Patiekiame su obuolių koše ir cinamonu, papuošiame avietėmis.
Pabaigai…
Jei norite daugiau skonio, galite į tešlą įdėti vanilės arba citrinos žievelės. Obuolių košę galite pakeisti kitu mėgstamu uogų padažu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg