
Braškinis vyniotinis su sviestiniu kremu
Šis braškinis vyniotinis yra klasikinis desertas su lengvu ir gaiviu kremu, kuris puikiai tinka pavasariui ar vasarai. Receptas reikalauja šiek tiek įgūdžių, tačiau rezultatas tikrai vertas pastangų. Pasigaminkite šį gardų desertą, kai norite kažko ypatingo.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Kepimo skarda (Plona biskvitui)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams išplakti)
- Maišytuvas (Sviestui ir kremui plakti)
- Kepimo popierius (Skardai iškloti)
Ingredientai
Biskvitas
- 4 vnt Kiaušiniai
- 4 v.š. Cukrus
- 4 v.š. Miltai
Kremas
- 180 g Minkštas sviestas
- 180 g Kondensuotas pienas
- 180 g Varškė - Pertrinta
Papuošimui
- Pagal poreikį Braškių - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Po truputį įsijokite miltus ir maišykite, kol gausite vienalytę tešlą.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite 180°C orkaitėje apie 10 minučių.
- Kremui plakite sviestą, kol jis taps purus. Palaipsniui įplakite kondensuotą pieną, o tada ir varškę. Plakite iki vientisos masės.
- Iškeptą biskvitą išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Ant atvėsusio biskvito užtepkite kremą ir susukite į vyniotinį.
- Puoškite vyniotinį braškėmis ir kitais norimais papuošimais. Laikykite šaldytuve iki patiekimo.
Pabaigai…
Biskvitui kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės, todėl stebėkite, kad jis neperkeptų. Varškė gali būti pakeista rikota, jei norite lengvesnio skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 20gRiebalai: 100gSotieji riebalai: 60gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 450mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 120gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg