Briedienos troškinys su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais

Briedienos troškinys su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Nors lauke vis dar vasariškai šilta, bet ruduo jau įgauna pagreitį – gelsta lapai, trumpėja dienos, aruodai jau užpildyti vasaros ir rudens derliumi. Organizmas jau nori šilto, jaukaus ir ilgai troškinto maisto. Šis briedienos troškinys su rozmarinu, mėta, čiobreliu ir kadagio uogomis yra puikus pasirinkimas. Troškinta mėsa su daržovėmis ir riebia grietinėle tiesiog tirpsta burnoje, o patiekus su bulvių koše ir saldžiarūgščiais marinuotais agurkėliais, patiekalas tampa dar gardesnis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 2 hours 30 minutes
Iš viso 3 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Storasienis, tinkamas ilgai troškinti)
  • Keptuvė (Mėsai apskrudinti)
  • Virtuvinis peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
  • Šaukštas (Maišyti troškiniui)
  • Šakutė (Bulvių košei ruošti)

Ingredientai
  

Troškinys

  • 500 g Briedienos gabalai - Marinuoti su rozmarinu, mėta, čiobreliu, kadagio uogomis, maltais pipirais ir aliejumi
  • 2 vnt Morkos - Stambiai pjaustytos
  • 1 vnt Paprika - Stambiai pjaustyta
  • 1 vnt Svogūnas - Stambiai pjaustytas
  • 1 vnt Cukinija - Stambiai pjaustyta
  • 3 skiltelės Česnakas - Stambiai pjaustytas
  • Vanduo - Troškinimui
  • 1 šakelė Mėta - Šviežia
  • 2 šaukštai Bruknių pagardas - Namų gamybos, aštrus
  • 200 ml Riebioji grietinėlė

Bulvių košė

  • 1 kg Bulvės - Nuskustos, virtos ir sutrintos
  • 100 g Žolelių sviestas - Sumaišytas su sviestu
  • 100 ml Grietinėlė

Marinuoti agurkėliai

  • Marinuoti agurkėliai - Saldžiarūgščiai, pagal mėgstamą receptą

Gaminimo eiga
 

  • Marinuotą briedieną apskrudinti keptuvėje ir sudėti į storasienį puodą.
  • Stambiai pjaustytas daržoves (morkas, papriką, svogūną, cukiniją, česnaką) sudėti į puodą, užpilti vandeniu, pridėti mėtos šakelę ir troškinti ant lėtos kaitros 2 valandas.
  • Pasūdžius, pridėti bruknių pagardą ir riebios grietinėlės, troškinti dar apie 30 minučių. Prieš baigiant troškinti, padažą šiek tiek sutirštinti.
  • Bulvių košei: nuskustas ir virtas bulves sutrinti, pridėti žolelių sviesto ir grietinėlės.
  • Patiekti briedienos troškinį su bulvių koše ir saldžiarūgščiais marinuotais agurkėliais.

Pabaigai…

Briedienos troškinys yra puikus šiltas ir jaukus patiekalas, kuris puikiai tinka rudeniškiems vakarams.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 90mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Briedienos troškinys, Bulvių košė, Lietuviški receptai, Marinuoti agurkėliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai