Briedienos troškinys su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais
Nors lauke vis dar vasariškai šilta, bet ruduo jau įgauna pagreitį – gelsta lapai, trumpėja dienos, aruodai jau užpildyti vasaros ir rudens derliumi. Organizmas jau nori šilto, jaukaus ir ilgai troškinto maisto. Šis briedienos troškinys su rozmarinu, mėta, čiobreliu ir kadagio uogomis yra puikus pasirinkimas. Troškinta mėsa su daržovėmis ir riebia grietinėle tiesiog tirpsta burnoje, o patiekus su bulvių koše ir saldžiarūgščiais marinuotais agurkėliais, patiekalas tampa dar gardesnis.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Storasienis, tinkamas ilgai troškinti)
- Keptuvė (Mėsai apskrudinti)
- Virtuvinis peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Šaukštas (Maišyti troškiniui)
- Šakutė (Bulvių košei ruošti)
Ingredientai
Troškinys
- 500 g Briedienos gabalai - Marinuoti su rozmarinu, mėta, čiobreliu, kadagio uogomis, maltais pipirais ir aliejumi
- 2 vnt Morkos - Stambiai pjaustytos
- 1 vnt Paprika - Stambiai pjaustyta
- 1 vnt Svogūnas - Stambiai pjaustytas
- 1 vnt Cukinija - Stambiai pjaustyta
- 3 skiltelės Česnakas - Stambiai pjaustytas
- Vanduo - Troškinimui
- 1 šakelė Mėta - Šviežia
- 2 šaukštai Bruknių pagardas - Namų gamybos, aštrus
- 200 ml Riebioji grietinėlė
Bulvių košė
- 1 kg Bulvės - Nuskustos, virtos ir sutrintos
- 100 g Žolelių sviestas - Sumaišytas su sviestu
- 100 ml Grietinėlė
Marinuoti agurkėliai
- Marinuoti agurkėliai - Saldžiarūgščiai, pagal mėgstamą receptą
Gaminimo eiga
- Marinuotą briedieną apskrudinti keptuvėje ir sudėti į storasienį puodą.
- Stambiai pjaustytas daržoves (morkas, papriką, svogūną, cukiniją, česnaką) sudėti į puodą, užpilti vandeniu, pridėti mėtos šakelę ir troškinti ant lėtos kaitros 2 valandas.
- Pasūdžius, pridėti bruknių pagardą ir riebios grietinėlės, troškinti dar apie 30 minučių. Prieš baigiant troškinti, padažą šiek tiek sutirštinti.
- Bulvių košei: nuskustas ir virtas bulves sutrinti, pridėti žolelių sviesto ir grietinėlės.
- Patiekti briedienos troškinį su bulvių koše ir saldžiarūgščiais marinuotais agurkėliais.
Pabaigai…
Briedienos troškinys yra puikus šiltas ir jaukus patiekalas, kuris puikiai tinka rudeniškiems vakarams.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 90mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 30mg