
Briedžiukai su vištiena ir daržovėmis
Šiame recepte dalinuosi nuostabiais pirmųjų grybų – briedžiukų – patiekalu. Briedžiukai yra vertingi grybai, už kuriuos mokami dideli pinigai, ypač užsienyje. Patiekalas su vištiena, šaldytomis daržovėmis ir grietinėlės padažu puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, kad tilptų visi ingredientai)
- Puodas (Virimui)
- Peilis (Ingredientams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
Briedžiukai
- 300 g Briedžiukai - Apvirti ir pakepinti svieste
- 300 g Vištienos krūtinėlė - Supjaustyta gabaliukais
- 200 g Šaldytos daržovės - Mišinys “Pavasaris”
- 200 ml Grietinėlė
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai supjaustytas
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Kepimui
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- Pagal skonį Švieži krapai - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Apvirkite briedžiukus 10 minučių, tuomet nusausinkite ir pakepinkite svieste.
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir pakepinkite svogūną bei česnaką iki minkštumo.
- Įdėkite vištieną ir kepkite, kol ji taps auksinės spalvos.
- Į keptuvę pridėkite šaldytas daržoves ir briedžiukus, kepkite dar 5 minutes.
- Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais, virkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
- Patikrinkite, ar visi ingredientai gerai išvirti ir sumaišyti. Papuoškite šviežiais krapais ir patiekite.
Pabaigai…
Briedžiukai yra labai vertingi grybai, nereikalaujantys ilgo virimo, tačiau jų apvirimas prieš kepimą gali pagerinti tekstūrą ir skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 20mg