Brokolių ir vištienos apkepas
Lengvas ir gana sveikas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų pietums ir ne tik! Jame gausu maistingųjų medžiagų, pasigaminkite ir įsitikinkite, kad labai lengva valgyti skaniai ir sveikai!
Ingredientai
- 1 didelė brokolio galva
- 400 g vištienos filė
- 1 šaukštas aliejaus
- 200 g bolivinės balandos
- 1 puodelis vištienos sultinio
- 1 stiklinė migdolų pieno (galima naudoti ir kitokį)
- Prieskoniai: druska, pipirai
- 50 g miltų
- 30 g parmezano sūrio
Gaminimo eiga
- Nurinkti brokolį.
- Smulkiai supjaustyti vištieną.
- Patepti aliejumi kepimo indą ir suberti bolivinę balandą.
- Keptuvėje pagarinti brokolius.
- Į kitą įkaitintą indą supilti vištienos sultinį, pieną, pagardinti druska, pipirais, pamaišyti, suberti miltus, dar kartą pamaišyti.
- Gautą masę supilti į kepimo indą su bolivine balanda, Išmaišyti, sudėti vištienos gabaliukus, dalį sūrio. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30-40 min.
- Į kepimo indą sudėti troškintus brokolius, sudėti likusį sūrį.
- Pakepti orkaitėje dar 5-10 min.
Pabaigai…
Skanaus!