Brokolių salotos ir makaronų apkepas

Brokolių salotos ir makaronų apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sekmadienio pietūs su mama. Užkandžiui pasirinkau brokolių salotas: nuplikau brokolį, sumaišiau su mėlynu svogūnu, spanguolėmis ir saulėgrąžomis. Karštam patiekalui – makaronų apkepas su pievagrybiais, vištiena ir feta. Sūnui – blynai su šokoladu. Skanaus!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai, Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Brokoliui nuplikinimui)
  • Keptuvė (Pievagrybiams ir svogūnams kepinti)
  • Stiklinis kepimo indas (Makaronų apkepui)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Orkaitė (Makaronų apkepui kepti)

Ingredientai
  

Brokolių salotos

  • 1 vnt Brokolis - Nuplikytas ir susmulkintas
  • 1 vnt Mėlynas svogūnas - Smulkintas
  • 100 g Spanguolės - Džiovintos
  • 100 g Saulėgrąžos - Keptos
  • pagal skonį Druska ir pipirai
  • pagal skonį Mėgstamas majonezas

Makaronų apkepas

  • 200 g Makaronai - Virtos
  • 200 g Vištienos filė - Virtos ir supjaustytos
  • 200 g Pievagrybiai - Smulkinti ir kepti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas ir keptas
  • 100 g Feta sūris - Pjaustytas
  • 100 ml Grietinėlė - Užpilti viršui
  • 1 a.š. Džiovintas krapai - Pagardinimui
  • pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Nuplikykite brokolį verdančiu vandeniu, kol jis taps traškus. Susmulkinkite brokolį ir sumaišykite su smulkintu mėlynu svogūnu, džiovintomis spanguolėmis ir keptomis saulėgrąžomis. Pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamu majonezu.
  • Pievagrybius ir svogūną pakepinkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Sumaišykite su virta vištiena ir smulkintu brokoliu.
  • Virtus makaronus sluoksniuokite stiklinėje kepimo formoje su pievagrybių, svogūnų, vištienos ir brokolių mišiniu. Ant viršaus uždėkite fetos sūrio ir užpilkite grietinėle. Pagardinkite džiovintais krapais.
  • Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20-25 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Brokolių salotos puikiai tinka kaip užkandis ar lengvas pietų patiekalas. Makaronų apkepas gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba kartu su šviežiomis salotomis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Brokolių salotos, Makaronų apkepas, Receptai su nuotraukomis, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai