Broliška sūdyta lašiša pagal senąjį receptą
Šiame recepte išsaugotas mūsų mylimo brolio pamėgtas būdas ruošti sūdyta lašiša, įgijusį savo unikalų skonį per daugelį metų. Tai tradicija, kuria dalijamės jau ne vienerius metus, ir net po jo netekties šis receptas mums primena apie tas kartu praleistas akimirkas prie stalo. Paruošta lašiša puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Indelis (Pakankamo dydžio, kad tilptų lašiša ir druska)
- Popieriniai rankšluosčiai (Druskos pertekliui nuvalyti)
- Šaukštas (Cukrui ir druskai užberti)
Ingredientai
- 800 g Lašiša - Gerai nusausinta
- Pakankamai Druska - Pakanka užberti ant visos lašišos
- 1 šaukštas Cukrus
- Šiek tiek Neutrali aliejus - Plonai patepti lašišą po druskos nuvalymo
- Prieskoniai pagal skonį - Pvz., pipirai, džiovinti krapai, česnako granulės
Gaminimo eiga
- Nusausinkite lašišos gabalą popieriniu rankšluosčiu. Į indelį įberkite druskos, paguldykite lašišą oda į apačią. Užberkite vieną šaukštą cukraus ir tiek druskos, kad žuvies nematytųsi. Palikite šaldytuve 5 valandas arba pagal lašišos gabalo dydį (mažesniam gabalėliui reikės trumpiau, didesniam – ilgiau).
- Išimkite lašišą iš šaldytuvo, nupurtykite druskos perteklių ir švelniai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. Nepalikite po vandeniu, nes tai gali pabloginti skonį ir tekstūrą. Plonai patepkite neutraliu aliejumi ir, jei norite, pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
- Lašiša paruošta valgymui. Galite ją naudoti sumuštiniams, dėti į salotas arba patiekti kaip užkandį su kiaušiniu ar kitais patiekalais.
Pabaigai…
Jei norite laikyti lašišą ilgiau, nenaudokite šviežių krapų ar česnakų – rinkitės džiovintus prieskonius. Jei planuojate laikyti ilgiau nei kelias dienas, patariama naudoti vakuumines pakuotes arba sandarias dėžutes.
Maistingumo lentelė
Baltymai: 36gRiebalai: 14gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 1800mgKalis: 490mgVitaminas A: 100IUVitaminas C: 4mg